Nya ID.7 har världspremiär den 17 april. Bild: Volkswagen

Nya Volkswagen ID.7 – Framtidens eldrivna långfärdsbil

Volkswagen ID.7, det eldrivna flaggskeppet i ID.-familjen, närmar sig lansering med avancerad teknik, förbättrad komfort och imponerande räckvidd på upp till 700 km (WLTP).

Den 17 april är det dags för världspremiären av Volkswagen ID.7, den nya helt eldrivna flaggskeppsmodellen i ID.-familjen. Modellen kommer att lanseras i den övre mellanklassen på marknader i Europa, Kina och Nordamerika, och är en viktig del av Volkswagens mål att öka andelen eldrivna modeller till 80 procent i Europa fram till 2030.

För närvarande genomgår den kamouflerade versionen av ID.7 sina sista testkörningar i Alicante, Spanien, där den visar upp sina styrkor på regionens slingriga bergsvägar. ID.7 är den första modellen baserad på Volkswagens MEB-plattform som utrustats med en ny, kraftfullare och effektivare elmotor. Räckvidden beräknas bli upp till 700 km (WLTP) beroende på batteristorlek, och laddningskapaciteten uppgår till 200 kW.

Chassit och interiören i ID.7 har konstruerats med fokus på hög åkkomfort. Den adaptiva chassiregleringen DCC (tillval) och bilens kördynamikhanterare för långfärder har förbättrats, och i kombination med den nyutvecklade progressiva styrningen säkerställer systemen precisa köregenskaper och maximal stabilitet.

Interiören i ID.7 är rymlig och högklassig, med en helt ny förarplats och minskade klassiska instrument. All nödvändig standardinformation och varningar visas i ID. cockpit bakom ratten, medan föraren får annan viktig information via en Head-up-Display (HUD) med förstärkt verklighet (standard). Infotainmentskärmen har också fått en helt ny utformning och mäter 38 cm (15″) diagonalt.

ID.7 erbjuder också klimatiserade säten med en helt ny massagefunktion. Den nyutvecklade massagefunktionen i sätet ergoActive Premium (tillval) för föraren och passageraren fram erbjuder extra hög komfort.

Nya ID.7 positionerar sig som en eldriven långfärdsbil i den övre mellanklassen med sin innovativa teknik, högkvalitativa intryck och lång räckvidd. Världspremiären äger rum den 17 april i flera städer samtidigt, bland annat i Stockholm.