Bild: Volkswagen

Nya Volkswagen Passat Sportscombi

I slutet av augusti kommer Volkswagen att hålla världspremiären för sin nya Passat Sportcombi, den nionde generationen av en av världens mest framgångsrika mellanstora bilar. Volkswagen har nu börjat avslöja de första detaljerna om denna nya modell, inklusive en rad spännande innovationer och en förbättrad laddhybriddrift.

Passat Sportscombi är inte bara en ikonisk bil, den är en del av en 50-årig historia och har sett mer än 30 miljoner försäljningar globalt. Den senaste versionen föreslås innehålla en helt ny adaptiv chassireglering, premium ergoActive-säten och en laddhybriddrift som möjliggör en räckvidd på upp till 100 kilometer enbart på el.

Volkswagens nya modell kommer att vara utrustad med det senaste inom display- och manövreringskoncept, vilket gör det mer intuitivt än någonsin för föraren. Detta säkerställs av det nya infotainmentsystemet och den nyutvecklade förarplatsen. Volkswagen har även förbättrat interiören med hjälp av högkvalitativa material och effektiv ljudisolering, vilket lyfter komfort och kvalitet till en ny nivå.

Nya Passat kommer att erbjudas i kombiversion, som i Sverige är känd som Passat Sportscombi (eller Variant på vissa andra marknader). För att skapa denna nya version har Volkswagen utnyttjat den fulla potentialen hos sin modulära plattform, känd som MQB evo.

Volkswagen har även inkluderat en ny funktion i form av en head-up-display som projicerar information på vindrutan. Detta kompletteras med fysiska knappar på multifunktionsratten för att göra den ännu enklare att använda.

Passat Sportscombi blir större än sin föregångare, vilket ger mer benutrymme och bagageutrymme. Den nya längden ökar benutrymmet med ytterligare 5 centimeter och bagageutrymmesvolymen ökar med 40 liter. Med baksätet nedfällt ökar bagageutrymmet med hela 140 liter.

Chassit i den nya versionen förbättras med flera individuella åtgärder. Med den nya DCC Pro och integrationen av Vehicle Dynamics Manager ökar köregenskaperna, gör bilen mer stabil, smidig och exakt.

För att förstärka synligheten kommer nya Passat Sportscombi att erbjudas med en ny generation IQ.LIGHT LED Matrix-strålkastare i sina premiumutrustningspaket. Bakljusen kommer att vara en sammanhängande horisontell LED-list.

Volkswagen erbjuder flera olika drivningstyper för nya Passat Sportscombi. Dessa inkluderar turbodieselmotorer (TDI), turboladdade bensinmotorer (TSI), mildhybrid-turboladdade bensinmotorer (eTSI) och laddhybridsystem (eHybrid).

Nya Passat Sportscombi kommer att lanseras under det första kvartalet 2024. Än så länge har inga priser eller fastställda datum för säljstart och lansering tillkännagivits för den svenska marknaden. Mer information kommer att tillhandahållas i samband med världspremiären.