Det svenska motorprogrammet för nya Tiguan är nu fastställt. Här i utrustningsversionerna Elegance och R-Line. Bild: Volkswagen

Nya Volkswagen Tiguan: beställning öppen

Volkswagen inleder ett nytt kapitel i sin SUV-historia med lanseringen av den tredje generationen av Tiguan. Från och med idag är den nya Tiguan-modellen tillgänglig för beställning i Sverige, med en planerad lansering under första kvartalet 2024.

Populär SUV med Ny Teknik

Tiguan, Volkswagens mest framgångsrika modell globalt, har sålt över 7,6 miljoner exemplar sedan dess debut 2007. I Sverige har drygt 76 000 Tiguans registrerats, och den nya generationen förväntas fortsätta denna framgångstrend. Med en moderniserad design och avancerad teknik, är nya Tiguan en symbol för Volkswagens fortsatta satsning på SUV-segmentet.

Mildhybriden – Först ut i Sverige

Det första motoralternativet som nu finns tillgängligt för svenska kunder är den bensindrivna mildhybriden 1,5 eTSI med 150 hk och en 7-stegad DSG-växellåda. Denna mildhybridversion, som har utrustningsnivå “Life”, kombinerar hög effektivitet med utmärkta körningsegenskaper. Med ett rekommenderat cirkapris från 384 900 kronor, inkluderar bilen Drag & Värmarpaketet utan extra kostnad vid beställning fram till slutet av december.

Framtidens Drivlinor

Under 2024 kommer Volkswagen att introducera två nya laddhybridversioner av Tiguan, med en elektrisk räckvidd på upp till 100 km, samt en turboladdad dieselmodell (TDI) med 4MOTION fyrhjulsdrift. Dessa nya drivlinor förstärker Tiguans position som en mångsidig och effektiv SUV för alla behov.

Förfinad och Innovativ Design

Den nya Tiguans design är en perfekt fusion av elegans och funktionalitet. Den har en strömlinjeformad silhuett, LED-strålkastare, och en interiör som kombinerar avancerad teknik med komfort. Med en längre kaross, erbjuder nya Tiguan ett rymligt och bekvämt utrymme för både förare och passagerare.

Avancerade Funktioner och Utrustning

Nya Tiguan är standardutrustad med den senaste teknologin, inklusive Digital Cockpit, en central 12,9-tumsdisplay, och en rad säkerhets- och assistanssystem. Elegance- och R-Line-versionerna erbjuder ytterligare premiumfunktioner för en ännu mer exklusiv körupplevelse.

Förberedd för Framtiden

Med den senaste utvecklingen av MQB evo-plattformen, sätter den nya Tiguan nya standarder inom effektivitet och prestanda. Den erbjuder en unik kombination av innovativ teknik och komfort, vilket gör den till en av de mest avancerade mellanstora SUV:arna på marknaden.

Nya Volkswagen Tiguan representerar en spännande utveckling inom SUV-segmentet och är redo att möta framtidens utmaningar. Med sin mångsidighet och innovativa teknik, är nya Tiguan perfekt anpassad för dagens och morgondagens behov.