Bild: OKQ8

OKQ8 och Skellefteå Kraft störst på supersnabbladdning

OKQ8 och Skellefteå Kraft har nyligen öppnat nya supersnabbladdare i Båstad och Piteå, vilket innebär att deras laddnätverk nu omfattar 100 stationer, det största i Sverige. Målet är att ha 800 laddpunkter på 300 stationer senast 2026. “Vi är fantastiskt glada över att vara störst i Sverige på elbilsladdning,” säger Karin Eriksson, vd på OKQ8 Scandinavia.

Det nya nätverket, som sträcker sig från Vittangi i norr till Trelleborg i söder, är ett stort steg mot att öka tillgängligheten för elbilsförare över hela landet. Genom att erbjuda supersnabbladdning bidrar OKQ8 och Skellefteå Kraft till att minska koldioxidutsläppen från transporter, en viktig del i omställningen mot en hållbar framtid.

Smidig betalning för alla förare

För att göra laddningen enkel och tillgänglig kan betalning ske med vanligt bankkort, OKQ8:s laddkort eller appen OKQ8 Elbilsladdning, utan extra kostnad för kunden. Detta är en del av OKQ8 och Skellefteå Krafts ambition att göra laddning lika enkelt som tankning av bensin eller diesel.

Förnybar kraft från Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft är en av Sveriges största producenter av förnybar energi från vind och vatten. “Att vårt nätverk nu är det största i landet gör oss verkligen stolta,” säger Sanna Lundström, affärsområdeschef marknad på Skellefteå Kraft. Deras mål är att möjliggöra körning på förnybar el för alla, oavsett var i landet man bor.

En milstolpe att fira

Att nå 100 stationer har krävt hårt arbete och dedikation. Marc Skriver-Bayer, Public Charging Manager på OKQ8 Scandinavia, meddelar att detta ska firas med särskilda erbjudanden på elpriser mellan den 17 och 19 maj.

Statistiken från Chargefinder.com visar att OKQ8 har flest stationer med laddare som har en kapacitet på minst 150 kW i Sverige. Supersnabbladdarnas effekt är från 150 kW och uppåt, och beroende på bilens kapacitet kan en bil laddas för ytterligare 25 mils körning på ungefär 20 minuter.

OKQ8 och Skellefteå Kraft fortsätter sin satsning på att utveckla och underhålla denna infrastruktur med 100 % förnybar el, vilket är en avgörande del av deras engagemang för en hållbar framtid.