Bild: Opel

Opel avslöjar namnet på ny elektrisk SUV

Nu har Opel presenterat namnet på sin kommande elektriska SUV Frontera. Den nya modellen kommer att presenteras senare under året.

Namnet Frontera kommer från en tidigare Opel-SUV som producerades mellan 1989 och 2004. Nu gör namnplåten en återkomst på en helt ny elektrisk SUV som kommer att presenteras senare i år.

Nya Fontera kommer att vara en rolig bil med smarta funktioner och den första modellen som visar upp den nya robusta tolkningen av Opels djärva och stilrena designfilosofi. Modellen blir även den första produktionsbilen från Tyskland som kommer att bära det nya Opel-emblemet.

– Namnet Frontera är idealt för vår nya spännande SUV-modell. Den kommer att ha en självsäker karaktär och positioneras mitt i kärnan av marknaden, sa Opels vd, Florian Huettl, i ett uttalande.

En elektrisk SUV med utrymme

Passande för både familjer och människor med en aktiv livsstil kommer nya Opel Frontera att ha mycket utrymme och anpassningsbara lösningar. Opels nykomling kommer också fortsätta den långa traditionen inom bilmärket att erbjuda prisvärd mobilitet till ett attraktivt pris.

Den elektriska SUV:en Frontera kommer tillsammans med lanseringen av nästa generation Grandland, som också kommer erbjudas som elbil, innebära en stor milstolpe för Opels väg mot att bli ett 100 % elektriskt bilmärke.

De första bilderna av Opel Frontera, tillsammans med mer information kommer att avslöjas under de kommande veckorna.