Bild: OPIGO

OPIGO blir tjänsteleverantör åt Habiteks kunder

Opigo har fått möjlighet att vara tjänsteleverantör åt Habiteks kunder där drift, administration och debitering av laddstationer ingår. I och med detta avtal med Opigo som operatör och Elektrounion som installatör kan de nu leverera skräddarsydda lösningar till sina kunder

Habiteks tekniska fastighetsförvaltning ville erbjuda sina kunder en smidig helhetslösning inom elbilsladdning. Efter att ha gjort en förstudie tillsammans med Elektrounion insåg de att helhetslösningen även behöver inkludera individuell debitering, driftövervakning och support.

– Det känns jättebra att vi nu kan erbjuda våra kunder en administrationsfri helhetslösning för installation av säker, effektiv och miljösmart elbilsladdning. Vi behöver kunna erbjuda våra föreningar den tjänsten och har fått väldigt positiv respons på erbjudandet, det säger Eva Göthe teknisk rådgivare och kvalitetsansvarig på Habitek.

Samarbetet med Opigo inleddes tack vare Elektrounion som sedan länge är Opigos installationspartner i Stockholmsområdet.

Elektrounion har tidigare samarbetat med Habitek för olika elinstallationer i deras fastigheter så det blev ett naturligt steg att tillsammans gå ihop och skapa detta erbjudande.

– Habitek vill ligga i framkant vad gäller elbilsladdning för bostadsrättsföreningar och vi vet att det kommer att explodera med elbilar de kommande åren så det känns fantastiskt att ha lösningen på plats, säger Eva Göthe.

Opigo har i sin tur kunnat erbjuda en smidig lösning där all drift, administration och debitering är inkluderat i tjänsten som erbjuds.

– Vi är väldigt glada att Habitek har valt Opigo som operatör. Tillsammans gör vi det enkelt att välja elbil och påskyndar omställningen till ett fossilfritt samhälle, Robert Andersson, Opigo.