Båda de helt nya el-suvarna Polestar 3 (t.v.) och Lotus Eletre (t.h.) får premiär på eCarExpo i Göteborg den 2-4 december. Bild: eCarExpo

Polestar 3 och Lotus Eletre får premiär på CarExpo i Göteborg

Bilpremiärerna blir många på årets upplaga av eCarExpo i Göteborg. Den kanske allra hetaste är Polestar 3 som då visas för allmänheten för allra första gången. En passande plats eftersom bilen utvecklats och designats just i Göteborg. Också Lotus helt nya el-suv Eletre får premiär på mässan. Även den en bil med Göteborgsanknytning då den designats av Peter Hobury som bor just i Göteborg.

Polestar 3 som både designats och utvecklats i Göteborg väckte enorm uppmärksamhet när den visades för press och inbjudna i Köpenhamn häromveckan. Bilen är märkets första suv och en ytterst välutrustad bil med imponerande prestanda. Bland annat ett batteri på hela 111 kw som kan snabbladdas med upp till 250 kW. Räckvidden enligt WLTP uppskattas till 61 mil.

En annan efterlängtad premiär är Lotus Eletre. Det klassiska bilmärket gör nu en stor satsning på större volymer och elektrifiering. Eletre benämnes ”Hyper suv”, kan fås med upp till 900 hk och ska göra 0-100 på under tre sekunder. En intressant detalj är att designarbetet har letts av Peter Hobury som under många år var designchef på Volvo och som än idag bor i staden.

Vid sidan av dessa premiärer blir det även svensk premiär för tre helt nya bilmärken: NIO, BYD och Hongqi. Dessutom fylls mässan med energiteknik med fokus på solenergi.

eCarExpo går av stapeln den 2-4 december på Svenska Mässan i Göteborg. Den 2 december är bransch- och pressdag.