Polestar anses idag vara en framstående tillverkare av elbilar. Med fokus innovation, design och hållbarhet har Polestar etablerat sig som en ledande aktör i den växande elbilsmarknaden. Bild: Unsplash

Polestar: En pionjär inom elektrisk mobilitet

Från motorsport till elektrifiering

Polestars historia sträcker sig tillbaka till 1996, då det grundades som ett motorsportteam av Volvo. Under åren samlade Polestar på sig en rad framgångar, bland annat segrar i Swedish Touring Car Championship. 2017 tog dock Polestar en ny vändning och omvandlades till ett eget elbilsmärke. För den som är bilintresserad och framförallt Polestar, finns mycket inspiration på Polestars hemsida. 

Prestanda och hållbarhet i fokus

Polestars bilar präglas av en kompromisslös kombination av prestanda och hållbarhet. De första modellerna, Polestar 1 och Polestar 2, visade upp märkets ambitioner med sina kraftfulla elektriska drivlinor och stilrena design. Polestar 2, en kompakt SUV, har hyllats för sin räckvidd, sportiga köregenskaper och minimalistiska interiör.

Framtiden ser ljus ut

Polestar har ambitiösa planer för framtiden. De har åtagit sig att lansera en ny elbilmodell vartannat år fram till 2025. Bland de kommande modellerna finns Polestar 3, en SUV som bygger på Volvo XC90, och Polestar 4, en kompakt crossover med coupéliknande design.

Svensk stolthet på global scen

Med sitt säte i Göteborg, Sverige, bär Polestar stolt sitt svenska arv. Samtidigt har de en global närvaro med produktionsanläggningar i flera länder och en växande kundbas över hela världen. Polestar representerar en framtid där elbilar inte bara är ett transportmedel, utan en symbol för innovation, design och hållbarhet. Och för den som är extra intresserad av laddboxar för bl a Polestar finns mer att läsa på laddboxkillarna.se

Polestar i siffror:

  • Grundat: 1996 (som motorsportteam), 2017 (som elbilsmärke)
  • Ägare: Volvo Cars
  • Huvudkontor: Torslanda, Sverige
  • Produktionsanläggningar: Kina, USA, Sydkorea
  • Modeller: Polestar 1 (hybrid), Polestar 2 (elbil), Polestar 3 (SUV, kommande), Polestar 4 (crossover, kommande)

Men finner en hel del gott och blandat om Polestar på deras hemsida. Vi hoppas att detta gav dig en god överblick om Polestar och dess framtid.