Bild: Polestar

Polestar lancerer ny Makka limited edition el-moped i samarbejde med CAKE

Tillsammans med det svenska mobilitetsmärket CAKE presenterar Polestar (Nasdaq: PSNY) en ny elektrisk skoter i begränsad upplaga av Makka.

Den nya elmopeden finns tillgänglig på Polestars webbshop i december i den unika blå färgen “sky”, som är bekant från Polestars konceptbil O2, en eldriven roadster.

Den första upplagan av Polestars och CAKES Makka-moped lanserades 2021 i den matta färgen “snow”, och modellen sålde snabbt slut. Makka ger marknaden för elmopeder en distinkt Polestar-känsla och har en smal strålkastare, Öhlins-stötdämpare och ett avtagbart bagagehållare som kan omvandlas till ett extra passagerarsäte för att utöka Makkas användningsmöjligheter.Den nya elmopeden kommer att ha en topphastighet på 45 km/h och två olika körlägen: “utökad räckvidd” och “prestanda”. Den säljs och levereras av CAKE, men den begränsade versionen från Polestar finns på utvalda Polestarmarknader, inklusive Danmark, Norge, Sverige, Österrike, Nederländerna, Storbritannien och Tyskland. E-cykeln kommer att finnas tillgänglig från och med den 14 december 2022 på Polestars kompletterande webbshop* till ett försäljningspris på 40 000 danska kronor.

*Polestars nya webbshop lanserades 2021 och erbjuder livsstilsprodukter som t-shirts, hoodies, väskor och vattenflaskor samt mobilitetslösningar som Makka och mountainbiken Allebike Alpha. Makka finns på följande Polestarmarknader: USA, Kanada, Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Österrike, Schweiz, Belgien, Nederländerna, Italien, Spanien och Storbritannien.