Bild: Porsche

Porsche presenterar nya 911 Carrera och 911 Carrera GTS

Porsche har uppdaterat sin ikoniska sportbil, 911, med två nya modeller: 911 Carrera och 911 Carrera GTS. Den senare är särskilt anmärkningsvärd som den första gatlegala 911 med ett innovativt prestandahybridsystem. Den nya 911 Carrera GTS accelererar från 0 till 100 km/h på endast 3,0 sekunder och når en topphastighet på 312 km/h. Dess 3,6-liters boxermotor med hybridteknik levererar totalt 541 hk, vilket ger avsevärd förbättrad prestanda. Samtidigt får 911 Carrera en modifierad 3,0-liters boxermotor med dubbelturbo som ökar effekten till 394 hk och förbättrar acceleration och topphastighet.

Båda modellerna har också fått uppdaterad design, förbättrad aerodynamik och uppgraderad standardutrustning samt utökade uppkopplingsmöjligheter. Porsches VD, Oliver Blume, uttrycker stolthet över den moderniserade produktportföljen och de nya anpassningsmöjligheter som erbjuds kunderna.

Rapporten lyfter fram tre huvudsakliga områden och lösningar där standardisering och datadelning kan underlätta framtidens omställning inom mobilitet:

Innovativ prestandahybrid

Porsches ingenjörer har använt kunskap från motorsporten för att utveckla det nya hybridsystemet i 911 Carrera GTS. Med en elektrisk turboladdare och en integrerad elmotor, förbättras laddtryckets omedelbara uppbyggnad och dynamik. Hybridsystemet inkluderar även en 3,6-liters boxermotor och ett högvoltsbatteri som tillsammans levererar hög prestanda med minimal viktökning.

Optimerad fjädring och aktiv aerodynamik

911 Carrera GTS har nu bakaxelstyrning som standard, vilket ökar stabiliteten och minskar vänddiametern. Sportchassit med variabel dämpning och 10 mm lägre markfrigång ger en sportig körupplevelse, medan nya, aerodynamiskt utformade designhjul förbättrar bilens effektivitet.

Sportig, strömlinjeformad exteriör

Nya 911 har fått en uppdaterad exteriördesign som förbättrar aerodynamiken och prestandan. Modellspecifika stötfångare och standardmonterade Matrix LED-strålkastare med fyrpunktsgrafik är några av de visuella höjdpunkterna. Aerokitet och exklusiva designhjul med kolfiberblad är tillval som ytterligare förbättrar prestanda och utseende.

Helt digital förarplats och utökad uppkoppling

Interiören i nya 911 är designad med föraren i fokus och kombinerar klassisk Porsche-design med modern teknik. För första gången erbjuds ett helt digitalt kombiinstrument med en 12,6-tums display, och det uppdaterade Porsche Communication Management-systemet (PCM) erbjuder förbättrade anslutningsmöjligheter och stöd för Apple CarPlay®.

Nya 911 Carrera kan beställas från 1 350 000 kronor, medan priserna för 911 Carrera GTS börjar på 1 790 000 kronor. Leveranserna börjar efter sommaren.