Publik premiär för A6 Avant e-tron concept under eCarExpo den 29 april - 1 maj. Bild: Audi

Premiär för A6 Avant e-tron concept på eCarExpo

Den 29 april gör A6 Avant e-tron concept för första gången publik premiär. Visningen sker på elbilsmässan eCarExpo i Stockholm under valborgshelgen. Konceptbilen bjuder på en förhandstitt inför lanseringen av den serieproducerade bilen som kommer 2024. Med upp till 70 mils räckvidd och laddningskapacitet på upp till 270 kW är det en spännande mässnyhet för alla elbilsspekulanter som efterfrågat en eldriven kombi.

Sverige ligger i Europatoppen när det gäller andel elbilar av nybilsförsäljningen. Dessutom är vi svenskar kända för att älska kombibilar. Intresset förväntas därför vara på topp för Audis senaste nyhet när den visas för första gången för en mässpublik på eCarExpo den 29 april.

I samband med att konceptbilen nyligen offentliggjordes avslöjades det att den kommande produktionsbilen kommer att ha upp till 90-95% gemensamt med konceptbilen. Inför lanseringen har Audi dessutom utvecklat en helt ny teknisk plattform kallad Premium Platform Electric tillsammans med Porsche. Den nya plattformen kommer att vara bas för en rad Audi-modeller framgent, alltifrån mellan- till lyxbilssegmentet. Från 2026 har Audi dessutom utlovat att märket enbart skall lansera elbilar.

– Vi är väldigt glada och stolta över att kunna bjuda på en premiärvisning under eCarExpo. Elbilsmässan är en perfekt plats för att sondera utbudet på marknaden. Audi har ett brett elbilsprogram och Audi Q4 e-tron är redan vår mest sålda modell i Sverige. Med nya A6 Avant e-tron räknar vi med att attrahera alla familjer som längtat efter en eldriven kombi, säger Jörgen Wedefelt, chef Audi Sverige.

Konceptbilen är på många sätt typisk märkets Avant-koncept, men här helt eldriven med 800-voltssystem, 100 kWh batteri och snabbladdning med upp till 270 kW. Den serieproducerade bilen kommer att finnas både med bakhjuls- och fyrhjulsdrift i form av quattro.

Audi finns på plats på eCarExpo och i montern visas även elbilarna Q4 Sportback e-tron, Q4 e-tron, e-tron GT samt e-tron Sportback. För provkörning finns även Audi Q4 e-tron samt Audi e-tron på plats.

Elbilsmässan eCarExpo pågår den 29 april – 1 maj på Friends Arena i Solna, Stockholm.