Renault Arkana - priser och orderöppnande i Sverige. Foto: Renault

Renault Arkana börjar säljas i Sverige

Renault lanserar Arkana – en SUV hybrid som är en helt ny typ av bil. Nu öppnar Renault för kundorder och bilen kommer i sommar till svenska återförsäljarnätverket. Pris från 238.900:- för en mycket välutrustad version.

Arkana är en SUV-hybrid med snygga sportiga former som är byggd på samma plattform som Clio och Captur.

Arkana går nu att beställa i svensk Renaulthandel och kommer finnas i hallarna för provkörning i mitten av augusti 2021. Priserna har precis bekräftats och börjar på 238.900 för versionen med 140 hk turbobensinmotor och för E-TECH hybrid versionen med 145 hk och EDC växellåda börjar priserna på 250.900:-

Med Renault Arkana går Renault in på en helt ny designväg. Med sin sportiga design liknar den ingen annan Renault. Interiören av Arkana kännetecknas av rymlighet och praktiska lösningar, som alltid när det gäller Renault. Och tekniken är av största vikt med stora skärmar som betonar bilens komfortorienterade design. Arkana kommer att finnas i ett brett utbud av versioner – inklusive en unik R.S. Line-version, som ger bilen både exklusivitet och sportighet.

Arkana har maximala fem stjärnor i EuroNCAP och är utrustad med den senaste generationen av aktiva säkerhetssystem. Den är bland annat utrustad med Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), motorvägs- och trafikassistans, skyltigenkänning, döda vinkelvarning och filhållningsassistans. Dessutom är bilen utrustad med aktiv nödbromsning, som bromsar för cyklister och fotgängare om föraren inte reagerar.

Nya Renault Arkana kommer i två olika motorvarianter i Sverige. Först och främst finns den med E-TECH Hybrid 145 hk, och dessutom en bensinmotor 1,3 TCe 140 ,12V mikrohybridmotorer. E-TECH Hybrid-tekniken finns sedan tidigare i Clio, Captur och Mégane och är en exklusiv Renault-uppfinning som innehåller mer än 150 patent och bygger på Renaults erfarenhet från bland annat Formel 1.

Renault Arkana kommer att lanseras i Sverige i mitten av augusti.

Rekommenderade priser:

TCE 140 EDC ZEN                       238.900:-

E-TECH 145 ZEN                         250.900:-

TCE 140 EDC Intens                  251.400:-

E-TECH 145 Intens                    271 .000:-

E-TECH 145 R S Line                 299 900:-

Privatleasing priser från 2 990 :-