Nya Kangoo ETECH Electric. Bild: Renault

Renault etta med eldrivna lätta transportbilar 2021

Renault leder marknaden för eldrivna lätta transportbilar i Sverige och står för 40% av försäljningen 2021 och dubblerade dessutom försäljningen totalt av sitt lätta transportbilssortiment jmf med 2020 vilket ger en tredje plats.

Renault har lång erfarenhet av lätta transportbilar och är ett av de ledande transportbilsmärkena i Europa (lätta transportbilar). Med 15,7% av marknaden i Europa ligger Renault etta på listan över små lätta transportbilar efter flera framgångsrika lanseringar.

Som pionjärer och ledande inom eldrivna lätta transportbilar erbjuder Renault flera olika modeller, där Kangoo E-TECH Electric är den mest sålda i Sverige med 3200 sålda Kangoo sedan lanseringen 2012. Master E-TECH Electric introducerades 2019 och kompletterar utbudet ytterligare, med mer än 13 olika versioner av skåp eller chassi. På sikt kommer även Trafic att elektrifieras.

– Trots rätt tuffa utmaningar förra året har vi lyckats leverera bilar till våra kunder och vi är speciellt glada över att våra eldrivna transportbilar står för en stor del av segmentet. Intresset för eldrivet är stort bland våra företagskunder och helt i linje med många företags framtida strategier att 100% av transportbilarna ska vara elektrifierade, säger Thomas Holm, Sverigechef Renault Nordic AB

Totalt innehar Renault en tredje plats på svenska transportbilsmarknaden och har sedan 2020 i stort sett dubblerat sin försäljning och ökat med 91%.

– Under förra året lanserade vi helt nya Express och Nya Kangoo. Nya Kangoo vann den prestigefyllda utmärkelsen Årets Transportbil 2022 tack vare fantastiska innovationer som är unika på marknaden och som ökat användbarheten för våra yrkesverksamma kunder. Dessutom har samtliga modeller uppgraderats med förbättrad säkerhet, ny design, uppkoppling och specialfunktioner. Det har bäddat för en stark position på marknaden och vi tackar våra kunder för förtroendet, fortsätter Thomas.

I år lanserar Renault Nya Kangoo E-TECH Electric som kommer med flera nyheter; räckvidden är 300 km (WLTP blandad körning), standardladdaren är på 22 kW AC, dubbelt så mycket som många konkurrenter och 80kW DC snabbladdning är tillval. Lastvolym och dragvikt är densamma som i bensin- och dieselversionerna, vilket betyder maximal tillåten dragvikt på hela 1500 kg även på el-versionen.

Nya Trafic, lanseras i Sverige under första kvartalet och kommer med helt ny exteriör design och en omarbetad interiör. Modellen lanserades 1980 första gången är en storsäljare med över 2,2 miljoner sålda bilar i 50 länder.

Nya Kangoo och Trafic är utrustade med möjligheten till alla de senaste säkerhetstillvalen, både aktiva och passiva. Några exempel är AEBS autobroms, filhållningsassistans, dödavinkeln-varning bland annat.

– Målet för Renault är att fortsätta växa inom segmentet lätta transportbilar under 2022 och behålla första platsen bland eldrivna lätta transportbilar. Vi har stora möjligheter att lyckas tack vare kommande lanseringar och ett fullt år med helt nya Kangoo, avslutar Thomas Holm, Sverigechef Renault Nordic AB.