Bild: Renault

Renault Scenic E-Tech vinner Årets Bil 2024

Renault Scenic E-Tech 100% electric har nått en betydande milstolpe i sin resa, genom att bli utsedd till Årets Bil 2024. Denna imponerande bedrift offentliggjordes på Geneva Motor Show i Schweiz den 26 februari, vilket markerar en ny era för Renault inom elbilsindustrin.

I en process som började i november, där Scenic stod som en av sju finalister bredvid namn som BMW 5-serien, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot E-3008/3008, Toyota C-HR och Volvo EX30, har Renaults nyaste bidrag till elbilsmarknaden lyckats övertyga en jury av 59 motorjournalister från 22 länder. Scenic blir därmed den sjunde Renault-modellen att vinna denna prestigefyllda titel, en lista som inkluderar historiska segrar för modeller som Renault 16, Renault 9, Clio, och tidigare Scenic.

Fabrice Cambolive, vd för Renault, uttrycker stor stolthet över att ha vunnit ‘Årets Bil’. Han betonar att Scenics framgångar inte bara är ett resultat av dess imponerande räckvidd och rymliga interiör, utan också dess lägre miljöpåverkan, körglädje och avancerad utrustning som det nya panoramataket Solarbay och det senaste generationens OpenR Link-system med integrerad Google Automotive.

Scenic E-tech 100% electric representerar en ny generation av helt eldrivna fordon. Utvecklad på den medelstora AmpR-plattformen (tidigare känd som CMF-EV), erbjuder den en imponerande räckvidd på upp till 625 km (WLTP), vilket gör den idealisk för både stadskörning och längre resor. Dess kompakta storlek, lägre vikt och teknikförstärkta köregenskaper framhäver Renaults åtagande att leverera både komfort och effektivitet.

För svenska kunder kommer Scenic att vara tillgänglig för beställning i Renaulthandel, med de första leveranserna planerade till maj/juni. Med denna utmärkelse befäster Renault Scenic E-Tech sin position på den europeiska marknaden och visar vägen för framtida elbilsinnovationer, där hållbarhet, prestanda och användarvänlighet går hand i hand.