Nya Renault Kangoo Family E-tech Electric Bild: Renault

Renaults Elbil för Familjen

Nya Renault Kangoo Family E-Tech Electric erbjuder en miljövänlig, familjevänlig elbilslösning med imponerande räckvidd och rymligt utrymme, nu tillgänglig i Sverige.

Renault Kangoo Family E-Tech Electric: En ren elbil för familjen och den aktiva livsstilen

Renault introducerar nu Kangoo Family E-tech Electric, en familjebil helt på el, i sitt svenska bilsortiment. Den elektrifierade transportbilsvarianten, Kangoo E-tech Electric, har funnits på marknaden i över ett decennium, men nu introduceras den för första gången som en renodlad elbil designad för familjens behov.

Renault Kangoo Family E-tech Electric utstrålar respekt för miljön med noll CO2-utsläpp och tyst drift. Med en 90 kW motor och ett litiumjonbatteri, erbjuder den en räckvidd på upp till 285 km. Dessutom är den utrustad med en värmepump som hjälper till att bevara både värme och räckvidd, samt tre regenerativa bromslägen. En snabbladdning på mindre än 30 minuter ger en räckvidd på 170 km.

Det som har gjort Renault Kangoo personbil populär återfinns även i el-versionen. Flexibiliteten och utrymmet är bevarade med ett bagageutrymme som rymmer 850 liter med alla säten uppe. Fälls baksätet ner ökar utrymmet till imponerande 2 500 liter. För de kunder som har husvagn, har Kangoo Family E-tech Electric en dragkapacitet på 1500 kilo.

Kangoo Family E-tech Electric drivs av ett 45 kWh litiumjonbatteri som ger en räckvidd på upp till 285 km (WLTP), och batteriet omfattas av en 8-årig garanti eller upp till 160 000 mil. Motorn på 90 kW, eller cirka 125 hk, levererar 245 Nm i omedelbart tillgängligt vridmoment. För att maximera räckvidden kan föraren aktivera ett ECO-läge som begränsar toppfarten till 110 km/h och antalet hästkrafter till 76 hk.

För att ytterligare öka räckvidden är Kangoo E-tech Electric utrustad med ett dubbelzons luftkonditioneringssystem, drivet av en effektiv värmepump med minimal energiförbrukning. Systemet kan både värma och kyla kupén beroende på årstid, och kan även programmeras för att nå rätt temperatur innan avfärd.

Kangoo Family E-tech Electric erbjuder två olika laddningsalternativ som standard: en 22 kW AC trefas och en 80 kW DC snabbladdare. Liksom sina bensin- och dieselbröder är den utrustad med flera säkerhetssystem, inklusive adaptiv farthållare och aktiv filhållnings-assistans, samt sex krockkuddar som standard.

Renault Kangoo Family E-tech Electric, 5-sitsig version, är tillgänglig för beställning från och med 20 april, med rekommenderat pris från 534 900 SEK inklusive moms. En 7-sitsig version kommer att bli beställningsbar senare under året.