Keego Mobility KG4 med Cyklande Rörmokarens Verktyg. Bild: Keego

Rörmokare på elcyklar

Rörmokare har historiskt sett varit beroende av skåpbilar för att kunna utföra sitt arbete. Men nu ger sig en ny våg av miljömedvetna yrkesverksamma ut på stadens gator på elcyklar istället. Cyklande Rörmokaren, ett innovativt VVS-företag med bas i Gamla Stan, banar väg för en grönare framtid inom yrket.

Med en stark drivkraft att minska koldioxidutsläppen, har företagets rörmokare övergett sina traditionella fordon till förmån för Keego Mobilitys KG4-elcyklar. Dessa elcyklar, speciellt framställda för kurirarbete, har visat sig vara det perfekta valet för rörmokarna tack vare deras lastkapacitet och robusta design.

“Att sitta fast i trafiken var aldrig roligt. Med elcykeln når vi våra destinationer snabbare, och det utan något koldioxidavtryck. Dessutom är det alltid uppfriskande att vara i rörelse,” säger Hugo Wolgers, företagets grundare.

Förutom de uppenbara miljöfördelarna med att använda elcyklar, pekar Wolgers på flera andra fördelar. “Vi anländer till arbetsplatserna mer energiska och glada. Och det bästa av allt? Våra kunder älskar det!”

Keego Mobilitys KG4 har en imponerande räckvidd på 100 km och kan bära en last av upp till 65 kg. Detta gör den idealisk för rörmokare som behöver transportera verktyg och material till olika arbetsplatser.

Företagets beslut att byta till elcyklar har också mottagits positivt av dess kunder, som nu njuter av snabbare tjänster och kan känna sig bra över att göra affärer med ett miljövänligt företag.

Keego Mobility, grundat av den svenska serieentreprenören Elias Ek, har sitt ursprung i Taiwan. De har snabbt blivit populära inom leveranssektorn, med stora företag som Uber Eats och Foodora som redan använder sina elcyklar.

“Vårt mål är att hjälpa alla världens kurirer att byta till gröna elcyklar. Och nu ser vi att även andra yrkesgrupper, som rörmokare, också ser fördelarna,” säger Ek.

Magnus Wall, Keego Mobilitys försäljningsdirektör i EMEA, understryker hur elcyklarna inte bara är bra för miljön, men också bidrar till att minska bullerföroreningarna i städer. “För varje 33 km vi cyklar istället för att köra en skåpbil sparar vi 1 kg koldioxidutsläpp,” förklarar han.

Så nästa gång du ser en rörmokare på en blå elcykel i Stockholm, veta att de är del av en grönare framtid – en som Cyklande Rörmokaren stolt är en del av.