Nu är det svensk säljstart för EQT – den eldrivna versionen av Mercedes-Benz mest kompakta familjebil. Bild: Mercedes

Säljstart för eldrivna Mercedes-Benz EQT

Den efterlängtade lanseringen är här. Mercedes-Benz gör entré i den elektriska bilmarknaden med lanseringen av sin första kompakta elbil, EQT. Den här modellen kombinerar det bästa av T-Klassen, men med en imponerande eldriven motor.

Kraftfull Motor och Imponerande Räckvidd

EQT kommer med en elektrisk motor på 90 kW (122 hk) som lovar en dynamisk körupplevelse. Med ett batteri på 45 kWh kan bilägare njuta av en körsträcka på cirka 28 mil. För dem som är oroliga över laddningstiderna, erbjuder EQT en snabb laddningsfunktion som gör det möjligt att ladda bilen från 10 till 80 procent på endast 38 minuter med DC-laddning på upp till 75 kW. Dessutom sparar den inbyggda värmepumpen energi, vilket gör att du kan hålla kupén bekväm utan att oroa dig för batteriets livslängd.

Funktioner som Uppfyller Familjebehov

Denna kompakta familjebil är designad med familjens behov i åtanke. I sitt nuvarande utförande erbjuder den fem sittplatser, med en 7-sitsig version på horisonten. Flexibiliteten fortsätter med en baksäteskonfiguration som kan justeras för att skapa extra lastutrymme. För dem som har ett behov av ökad lastkapacitet, kan EQT bogsera upp till 1500 kg och har även funktioner för släpvagnsstabilisering.

Beprövad Säkerhet och Modern Teknologi

Säkerhet är ett kärnvärde för Mercedes-Benz, och EQT är inget undantag. Med ett arsenal av säkerhetsfunktioner, inklusive upp till sju krockkuddar och en aktiv filhållningsassistent, kan du köra med frid i sinnet. För de teknikintresserade, erbjuder EQT även det senaste inom infotainment med Mercedes-Benz MBUX-system, som inkluderar DAB och navigation, vilket ger en smidig och ansluten körupplevelse.

Med priser som börjar från 549 900 kronor, är EQT ett attraktivt alternativ för dem som söker en pålitlig och modern elbil. Leveranser till Sverige är planerade att börja under det första kvartalet av 2024.

Missa inte denna möjlighet att vara en del av framtiden för grön körning. Boka din EQT nu och upplev en ny era av miljövänlig körning med Mercedes-Benz EQT.