Bild: Volkswagen

Säljstart för eldrivna Volkswagen ID.7 GTX Tourer

Volkswagen har nu startat försäljningen av fyra nya ID.7-versioner med det stora 86 kWh-batteriet: fyrhjulsdrivna ID.7 GTX och ID.7 GTX Tourer samt bakhjulsdrivna ID.7 Pro S och ID.7 Tourer Pro S. Den nya GTX Tourer förväntas bli en Sverigefavorit tack vare sin kraftfulla fyrhjulsdrift och lång räckvidd.

Kraftfull fyrhjulsdrift och lång räckvidd

ID.7 GTX Tourer erbjuder en systemeffekt på 340 hk (250 kW) och accelererar till 100 km/h på bara 5,5 sekunder. Med en WLTP-räckvidd på upp till 581 km är den perfekt för både långa resor och dagligt bruk. För de som söker ännu längre räckvidd erbjuder bakhjulsdrivna ID.7 Pro S och ID.7 Tourer Pro S en imponerande räckvidd på upp till 705 respektive 686 km.

GTX-versionerna är de mest kraftfulla i ID.-familjen, medan de bakhjulsdrivna versionerna fokuserar på räckvidd. Alla versioner är utrustade med ett 86 kWh-batteri och går nu att beställa hos Volkswagens återförsäljare eller konfigurera online.

Förväntningar och marknadspotential

Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige, uttrycker stor entusiasm över de nya modellerna och särskilt ID.7 GTX Tourer, som har visat ett stort förhandsintresse. Han menar att den har potential att bli en ny Sverigefavorit tack vare sin kombination av kraftfull fyrhjulsdrift, lång räckvidd och attraktivt pris.

— Vi är bland de första märkena att erbjuda en kraftfull fyrhjulsdriven elkombi med upp till nästan 60 mils räckvidd, säger Forsberg. Edition-versionen, som erbjuds för under 700 000 kronor, innebär dessutom ett attraktivt förmånsvärde för tjänstebilsföraren.

De första bilarna av de nya versionerna beräknas anlända till Sverige under sensommaren 2024. Tillverkningen sker i Volkswagens moderna elbilsanläggning i Emden, Tyskland.

Priser och utrustning

De nya ID.7-versionerna erbjuds som välutrustade Edition-versioner, vilka inkluderar exteriör- och interiörpaket, assistanspaket och metalliclack. Priserna startar på 659 900 kronor för ID.7 Pro Edition och går upp till 699 900 kronor för ID.7 GTX Tourer Edition. Kombitillägget för Tourer-versionerna är 5 000 kronor.

ID.7 GTX Tourer är Volkswagens starkaste kombi hittills och erbjuder exklusiva design- och utrustningsdetaljer som 20-tums lättmetallfälgar, IQ.LIGHT LED Matrix-strålkastare och en välutrustad interiör med röda kontrastsömmar och GTX-logga.

Förmånsvärden och laddningskapacitet

Förmånsvärdena för de olika versionerna ligger mellan 2 867 och 3 016 kronor per månad vid 50 % marginalskatt. De nya versionerna kan laddas med upp till 200 kW på DC-snabbladdningsstationer, vilket innebär att 86 kWh-batteriet kan laddas från 10 till 80 procent på bara 26 minuter under optimala förhållanden.

Praktiska egenskaper och förarassistans

ID.7 Tourer erbjuder upp till 605 liter bagageutrymme med upprätt baksäte, och upp till 1 714 liter vid nedfällt baksäte. Båda versionerna har samma yttermått och erbjuder hög dragvikt, vilket gör dem praktiska för många användningsområden.

Alla ID.7-versioner är utrustade med avancerade förarassistanssystem som adaptiv farthållare, filhållningsassistent och backkamera, vilket gör dem både säkra och bekväma att köra.

Volkswagens nya ID.7-modeller erbjuder en kombination av kraft, räckvidd och praktiska egenskaper som gör dem till starka konkurrenter på elbilsmarknaden i Sverige.