Idag är det säljstart för eldrivna Mercedes-Maybach EQS 680 SUV. De svenska priserna börjar på 2 435 000 kronor.

Säljstart för Mercedes lyxigaste el-suv

Den 19 januari var det säljstart för Mercedes-Maybach EQS 680 SUV. En eldriven suv med översvallande utrymmen och lyx – samt med en effekt på hela 658 hk. De svenska priserna börjar på 2 435 000 kronor.

EQS SUV är redan i sitt basutförande en ytterst lyxig bil med komfort och prestanda i överflöd. I Mercedes-Maybach utförandet tas allt detta till en ny nivå.

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV är den allra första elbilen med Maybach-emblem och det är en bil som skapats för den som vill färdas i allra högsta klass.

I standardutförande fås bilen med Executive-säten i baksätet med ventilation, massage och värme för nacke och axlar. Dessutom separat massage för vaderna i fotstöden…

Om passageraren i det högra baksätet lutar stolen till viloläge skjuts höger framsäte framåt för att ge extra plats åt benen.

Väljer man tillvalet First Class Rear delas baksätet av en mittkonsol som går hela vägen från instrumentbrädan till det bakre ryggstödet. Här kan man få mugghållare med kyla och värme liksom kyld förvaring för till exempel champagne och specialdesignade, försilvrade champagneglas.

Hela kupén är gjord för att skapa allra yppersta känsla av total komfort. Luften filtreras i flera steg och det går att avläsa kvaliteten på luften både inne i kupén och utomhus. AIR BALANCE är standard och kan förse kupén med ett antal olika dofter för att förstärka olika sinnesstämningar.

Bilen är designad för att minimalt med ljud från vägbana, vind och drivlina ska märkas. Däremot har den Burmester® 4D Surround System med 15 högtalare och så kallade exciters som gör att musiken känns fysiskt i sätena.

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV har permanent 4-hjulsdrift och en effekt på 658 hk/484 kW och ett max vridmoment på 950 Nm. 0-100 går på 4,4 sekunder.

Räckvidden är upp till ca 60 mil och laddning med DC kan ske med upp till 200 kW. Det gör att bara 15 minuters laddning ger ca 22 mils extra räckvidd.

I samband med den svenska säljstarten är frånpriset satt till 2 435 000 kronor.