Nu har försäljningen startat av Mercedes EQS. De svenska priserna börjar på 1.245.000 kronor. Foto: Mercedes

Säljstart i Sverige för EQS – Mercedes eldrivna flaggskepp

Nu har försäljningen startat av Mercedes EQS. Ultralyxiga EQS, med 77 mils räckvidd, är den första bilen som bygger på den helt nya elbilsplattformen från Mercedes-EQ. De svenska priserna börjar på 1.245.000 kronor.

Mercedes-EQ är det tyska märkets varumärke för elbilar. Efter den första modellen EQC 2019, har tre olika modeller haft premiär. Men nu är det dags för EQS – en bil i samma lyx- och tekniknivå som Mercedes S-Klass men med eldrift och upp till 77 mils räckvidd.

EQS kommer i två versioner som båda är fullmatade av teknik.

Bakhjulsdrivna EQS 450+ (333 hk) får en svensk prislapp som börjar på 1.245.000 kronor medan fyrhjulsdrivna EQS 580 4MATIC (523 hk) kostar från 1.575.000 kronor.

EQS är den första bilen som byggts på den nya modulära elbilsarkitekturen från Mercedes-EQ för bilar i den större mellanklassen och uppåt.

Med en laddkapacitet på hela 200 kW (DC) tar det bara en dryg halvtimme att ladda batteriet. Och på bara 15 minuter går det att få energi för ca 30 mils körning.

Med vanlig laddbox (AC) är kapaciteten upp till 22 kW, vilket ger 10-100 % laddning på drygt fem timmar. En timme hemmaladdning ger mer än 10 mil körning.

Uppdateringar Over-The-Air

EQS har redan från början en extremt hög teknisk nivå, men ännu mer kan beställas och levereras on-line. Till exempel nya funktioner i de digitala strålkastarna eller aktivering av den svängbara bakaxeln.

De första bilarna kommer till Sverige under senare delen av hösten i år.