Helt nya ZEEKR kommer att ha sin skandinaviska premiär på eCarExpo i Bella Center 27-29 oktober. Bild: eCarExpo

Skandinavisk premiär för ZEEKR

Årets upplaga av eCarExpo, som kommer att äga rum i Bella Center från den 27:e till den 29:e oktober, har attraherat ett rekordantal bilmärken. För första gången kommer det helt nya varumärket ZEEKR att visas i Skandinavien, och det “halvdanska” företaget Fisker kommer att göra sin danska debut på mässan.

“Vi är i slutskedet av förhandlingar, men vi närmar oss nu totalt 25 bilmärken,” säger Camilla Messer Thomsen, dansk landschef för eCarExpo.

ZEEKR, som ingår i den kinesiska Geely-koncernen, har både design- och utvecklingsavdelningar i Göteborg, och deras debut har väckt stor uppmärksamhet. På samma sätt kommer Fisker, grundat och drivet av den danske företagsledaren Henrik Fisker, också att vara en del av utställningen.

Utöver dessa nykomlingar gör Tesla en comeback på mässan, efter att ha saknats förra året. “Vi har ett mycket brett utbud av utställare, och många av dem kommer med bilar som aldrig tidigare har visats offentligt i Danmark. Många av bilarna kommer dessutom att vara tillgängliga för provkörning,” tillägger Thomsen.

Hittills bekräftade bilmärken inkluderar Audi, BMW, BYD, CUPRA, Fisker, Ford, Hyundai, Kia, Mazda, Mercedes-Benz, MG, MINI, NIO, Nissan, Polestar, Renault, Škoda, Tesla, Toyota, Volkswagen, XPENG och ZEEKR.

Parallellt med eCarExpo kommer eComExpo att äga rum den 26:e och 27:e oktober, där fokus kommer att ligga på eldrivna lastbilar och skåpbilar.

Denna diversifiering av märken och modeller tyder på en snabbt växande och alltmer konkurrensutsatt marknad för eldrivna fordon i Norden. Det förväntas att årets eCarExpo kommer att ge både konsumenter och industriinsider en omfattande inblick i framtidens mobilitetslösningar.