Bild: EPWR

SKF och EPWR inleder hållbar STCC-säsong

Göteborg blir skådeplatsen för den första helt elektriska säsongen av Scandinavian Touring Car Championship (STCC), en historisk händelse i motorsportens värld. SKF, en veteran inom motorsportsindustrin och leverantör till stora racingserier såsom Formel 1 och NASCAR, har gått samman med EPWR för att leda omställningen mot en mer hållbar motorsport med hjälp av elektriska racerbilar.

Denna säsong är en milstolpe för STCC, som nu blir det första nationella mästerskapet i världen att köras med 100% elektriska standardbilar, en del av det ambitiösa EPWR-konceptet. EPWR, en division inom PWR Group, har för säsongen producerat tolv avancerade eldrivna tävlingsbilar som kommer att göra sin debut i Göteborg den 8–9 juni.

SKFs deltagande är avgörande. Företagets expertis inom fordonsteknologi och dess långa erfarenhet inom motorsport ger EPWR-bilarna en fördel när det gäller prestanda och hållbarhet. Genom att integrera SKF:s avancerade produkter och lösningar, strävar EPWR efter att inte bara minimera racingens miljöpåverkan men också att höja tillförlitligheten och prestandan hos sina tävlingsbilar.

Philipp Herlein, chef för Global Vehicle Aftermarket på SKF, uttrycker entusiasm över partnerskapet och dess potential: “Att kunna stödja EPWR:s elektriska racebilar är en fantastisk möjlighet för oss att visa vår dedikation till miljövänliga lösningar och vår förmåga att innovativt bidra till framstegen inom motorsport.”

Vidare betonar Micke Jansson, VD för PWR Group, vikten av SKF:s roll i projektet. “SKF har en rik tradition av innovation inom både fordons- och motorsportindustrin. Deras produkter är avgörande för att säkerställa att våra tävlingsbilar presterar på topp under de krävande förhållandena i STCC, vilket är avgörande för vår vision om en hållbar motorsportframtid.”

EPWR-konceptet är ett innovativt steg mot att omdefiniera standardbilsracing genom att transformera originalchassin till högpresterande elektriska racerbilar. Denna strategi inte bara visar möjligheterna inom elektrisk motorprestanda utan signalerar också en ny era för motorsporten, där hållbarhet är i centrum.