Försäljningen av Aiways U6 är planerad till att starta senare i år på den svenska marknaden. Bild: Aiways

Smygtitt på ny elbil från Aiways

Aiways visar de första bilderna på en ny SUV-coupé med namnet U6.

För första gången visar Aiways upp den slutliga produktionsversionen av nya U6 SUV-coupé utan kamouflage. U6 är den andra elbilen från Aiways baserad på Aiways egen flexibla MAS-plattform utvecklad exklusivt för elbilar. Plattformen har utvecklats för att utgöra grunden till över 15 olika biltyper och storlekar.

De första bilderna på U6 lyfter fram bilens distinkta designdetaljer där LED-lyktorna fram och bak ger U6 sitt karakteristiska utseende. Strålkastarna fram har flera nya inbyggda funktioner och baklyktorna förenas med ett distinkt ljusband som löper över hela bilens bredd och ger U6 ett karakteristiskt utseende på natten.

Aiways har sedan 2022 sålt den första modellen U5 på den svenska marknaden. Försäljningen av den dynamiska livsstilscoupén Aiways U6 är planerad till att starta senare i år på den svenska marknaden.

Aiways är ett nytt kinesiskt elbilsmärke som kom till Europa 2020. Bilarna tillverkas i en nybyggd och toppmodern fabrik i staden Shangrao i Kina. Den första modellen är en elbil av SUV-typ med modellbeteckningen U5. Bilen rymmer fem personer och har en räckvidd på 40 mil (WLTP-standard). Bilarna säljs i Sverige av ett nätverk bestående av 12 Aiways-agenter och online på sajten www.aiways.se