DB Schenker har besökt Volta Trucks anläggning i Österrikiska Steyr, för en presentation av den första prototypen av den 150 fordon stora flottan som ska testas runt om i Europa. Foto: Volta Trucks

Snart rullar 150 Volta Zero-lastbilar för DB Schenker i Europa

DB Schenker och Volta Trucks inleder ett samarbete för att testa den nya Volta Zero helelektriska lastbilen i verkliga distributionsmiljöer runtom i Europa. Detta samarbete är ett stort steg för DB Schenker, som med detta kommer att erbjuda utsläppsfria leveranser i 124 städer och 22 länder, och blir därmed speditionsmarknadens största elektrifierade fordonsflotta.

Volta Zero är en helt ny typ av lastbil, med en innovativ design som placerar föraren i mitten av hytten för att öka säkerheten och insynen i trafiken. Dessutom finns det kameror som ger föraren överblick runt hela fordonet. Denna design har beskrivits som revolutionerande när det kommer till säkerhet och arbetsmiljö.

Representanter från DB Schenker besökte nyligen Volta Trucks anläggning i Österrikiska Steyr för att ta del av utvecklingen av prototypen, och när Volta Trucks lämnar över nycklarna till de 150 fordonen senare i år, kommer DB Schenker att testa dessa fordon på sina europeiska terminaler för att transportera varor från distributionsnav till stadskärnor och stadsområden.

DB Schenker är en marknadsledare som strävar efter att vara världens främsta leverantör av grön logistik, och har stort fokus på att minska utsläppen från sin fordonsflotta. Feedbacken från förare och transportörer under pilottesterna kommer att vara värdefull när det är dags att börja serietillverka lastbilen.

Essa Al-Saleh, verkställande direktör för Volta Trucks, är entusiastisk över att välkomna DB Schenker till tillverkningsanläggningen i Steyr och visa upp deras första helelektriska Volta Zero. Han säger att DB Schenker har följt dem på resan mot noll-utsläpp och fått se de många säkerhets- och miljöfördelar Volta Zero kan erbjuda den urbana logistiken. Att träffa dem och visa upp deras fordon är ett viktigt steg för oss alla.

DB Schenker och Volta Trucks har redan genomfört ett första test av Volta Zero Design Verification-prototypen i Paris i september 2022, och nästa steg innebär att DB Schenker kommer använda fullastade Volta Zero i verkliga distributionsmiljöer i 18 olika städer i Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien, Nederländerna, Sverige och Norge. Detta samarbete kommer att bidra till att minska koldioxidutsläppen i Europa och vara ett stort steg framåt för grön logistik.