Sofia Granfors, Svensk Fordonsladdning

Sofia Granfors blir ny styrelseledamot i Svensk Fordonsladdning

Svensk Fordonsladdning AB, en ledande leverantör av helhetslösningar inom DC-laddning i Sverige, har nyligen välkomnat Sofia Granfors som ny styrelseledamot. Beslutet att tillsätta Granfors i styrelsen togs vid bolagsstämman den 20 maj 2023.

Granfors, som nu är chef för affärsutveckling och kundupplevelse på Skoda Sverige, har ett starkt förflutet inom elektrifiering och hållbarhet. Hon var tidigare Head of e-mobility på Volkswagen Sverige där hon ansvarade för elektrifiering med fokus på hållbarhet, laddning, digitala tjänster och extern kommunikation för att driva omställningen mot elektrifiering.

“Att få ombord Sofia känns fantastiskt. Hennes erfarenhet och direkta kopplingar till branschen vi verkar i kommer att ha stor betydelse för vårt fortsatta strategiska arbete. Vi ser också att Sofia starkt kommer bidra med värdefulla perspektiv för bolagets tillväxtagenda,” sa Robert Gärdeäng, VD och styrelseordförande i Svensk Fordonsladdning.

Granfors’ bakgrund och insikter inom elektrifiering kommer att bli ett viktigt tillskott till Svensk Fordonsladdning. Företaget, som nu har 21 anställda och en omsättning på cirka 80 miljoner kronor, ser fram emot att dra nytta av hennes erfarenheter för att främja deras fortsatta framgång.

“Svensk Fordonsladdning befinner sig i en spännande tillväxtfas och har ett starkt erbjudande som ligger helt rätt i tiden. Eftersom utveckling av laddinfrastruktur är helt avgörande för att lyckas med omställningen till elektrifiering ser jag väldigt mycket fram emot att få bidra med mina erfarenheter till deras fortsatta framgång,” sade Granfors.

Granfors’ tillsättning i styrelsen för Svensk Fordonsladdning markerar en viktig milstolpe för företaget, som strävar efter att ligga i framkant inom elfordonsladdning i Sverige.