I dag avslöjas kalendern för STCC TCR Scandinavia-säsongen 2022 som kommer att starta på Ring Knutstorp i maj och avslutas på Mantorp Park.

STCC avslöjar kalendern för 2022

I dag avslöjas kalendern för STCC TCR Scandinavia-säsongen 2022 som kommer att starta på Ring Knutstorp i maj och avslutas på Mantorp Park i oktober med totalt fem tävlingshelger och 15 tävlingsheat.

– Vi är glada över att mindre än en vecka efter årets final kunna avslöja en stark kalender för 2022-säsongen som innehåller en bra mix av banor över i stort sett hela Sverige, säger Micke Bern, vd för STCC.

Efter premiären drar STCC till Skellefteå Drivecenter Arena den 29-30 juli, följt av Kanonloppet på Gelleråsen Arena den 19-20 augusti.

De två avslutande tävlingshelgerna körs på tidigare Formel 1-banan Anderstorp Motorbana den 4-5 september och Grande Finale på Mantorp Park den 30 september-1 oktober.

Inom kort kommer de första avslöjanden om förare och team till säsongen 2022.

– Allt pekar på att vi kommer att ha ett minst lika starkt eller större startfält 2022, säger Micke Bern, vd för STCC.

– Pandemin har varit tuff för oss alla, men vi ser mycket positivt på framtiden och vi har många spännande avslöjanden på gång.

2022 blir den sjätte säsongen som mästerskapet tävlar med TCR-reglementet som del i en långsiktig strategi.

– TCR-reglementet är ett framgångsrikt koncept över hela världen och vi har ett långsiktigt samarbete med dem som sträcker sig till 2025, säger Micke Bern, vd för STCC.

– Vi kommer fortsatt att hålla en tät dialog med TCR vad gäller utvecklingen för framtiden, främst vad gäller elektrifiering som är ett mycket viktigt område för oss.

STCC TCR Scandinavia 2021 avgjordes för mindre än en vecka sedan under finalen på Knutstorp där Robert Dahlgren säkrade sin tredje STCC-titel, CUPRA Dealer Team – PWR Racing tog hand om teamtiteln, Oliver Söderström kröntes juniormästare och Mattias Andersson tog hand om privatförartiteln.

Kalender STCC TCR Scandinavia 2022*
13-14/5 – Ring Knutstorp
29-30/7 – Skellefteå Drivecenter Arena
19-20/8 – Gelleråsen Arena
03-04/9 – Anderstorp Motorbana
30-01/10 – Mantorp Park

* = Preliminär kalender