Bild: STCC

STCC presenterar expanderad kalender med stadsrace för elektrifierade säsongen 2023

Nu avslöjas en expanderad kalender för säsongen 2023 när STCC tar största steget framåt sedan starten 1996 och blir först i världen som elektrifierat nationellt mästerskap.

  • Stadsracet i Helsingborg står värd för premiären
  • Falkenberg är tillbaka för första gången sedan 2019
  • Antalet tävlingshelger utökas till sju

– Vi har en stark och intensiv kalender med god geografisk täckning i Sverige där vi blandar ett helt nytt stadsrace med klassiska banor i ett upplägg som är helrätt för vår elektriska framtid, säger Micke Bern, vd för STCC.

– Det är en styrka för samtliga involverade team, partners och fans att vi redan idag, drygt åtta månader innan premiären, kan avslöja kalendern – en viktig del i vårt långsiktiga arbete för återväxten av STCC.

Konstruktion och leverans av de helt nya 550-hästars elektriska STCC-bilarna innebär att säsongen startar i mitten av juni och fortsätter sedan ett intensivt schema till och med september.

Den helt nya stadsbanan i Helsingborg kommer att stå värd för premiären den 17 juni.

Västkustloppet, som firar 70 år 2023, är tillbaka i STCC-kalendern med årets andra tävlingshelg – något som gör att antalet tävlingshelger ökar från sex till sju 2023.

I augusti fortsätter mästerskapet med en tävling som avslöjas senare, följt av klassiska Kanonloppet på Gelleråsen Arena.

September blir intensiv med tre tävlingar på fyra veckor och inleds med Kvällsposten Newsrace på natursköna Ring Knutstorp i Skåne.

Näst sista tävlingen kommer avslöjas senare och precis som i år står Mantorp Park värd för Grande Finale där historiens första STCC-mästare under elektrifierat format kommer att krönas.

Upplägg för laddinfrastruktur och tävlingsformat för säsongen 2023 kommer att avslöjas under hösten.

Läs mer om STCC 2023 här.

Kalender STCC 2023

Datum – Plats – Tävling

17/6 – Helsingborg – City Race

08-09/7 – Falkenberg Motorbana – Västkustloppet0

4-05/8 – TBA

18-19/8 – Gelleråsen Arena – Kanonloppet

01-02/9 – Ring Knutstorp – Kvällsposten Newsrace

08-09/9 – TBA

29-30/9 – Mantorp Park – Grande Finale