Subaru Europe, dotterbolag till Subaru Corporation, bekräftar förberedelser för att lansera en ren elbil under första halvan av 20-talet.

Subaru bekräftar elbil till Europa

Subaru Europe, dotterbolag till Subaru Corporation, bekräftar förberedelser för att lansera en ren elbil.

Lanseringen är planerad till första halvan av 20-talet. Subarus elbil kommer att bli en SUV i mellanklassen – jämförbar i storlek med Forester. Bilen byggs på en gemensam plattform som delas med Toyota. Mer information kommer under nästa år.

Nyheten understryker Subarus ansträngningar att minska sina klimatavtryck i Europa och ambitionen att tillfredsställa en ökad efterfrågan på alternativa drivlinor.

Samtidigt flaggar detta för Subarus andra steg avseende elektrifiering i Europa, vilket följer på de lanserade e-Boxer-modellerna Subaru XV och Forester, som idag uppgår till 60 procent av försäljningsvolymerna.

Subaru tillverkas av Subaru Corporation i Japan. Första serieproducerade Subarun hette 360 och lanserades 1958. Subaru har fabriker i Gunma, Japan samt Lafayette, USA. År 2018 tillverkades drygt 1.100.000 bilar av modellerna: Impreza, Legacy, Outback, Forester, STI, XV, BRZ och Levorg. Subarus symmetriska 4-hjulsdrift introducerades 1972 och Subaru har tillverkat fler än 20 miljoner Boxermotorer sedan lanseringen 1966.