Bild: eCarExpo

Succé för eCarExpo – rekord i premiärer och nöjda besökare

eCarExpo på Friends Arena i Stockholm fick ett succéartat mottagande av besökare och utställare i Valborgshelgen. 13 545 besökare tangerade det tidigare rekordet, och nästan 4 000 gäster på fredagens branschdag är ett nytt suveränt rekord för eCarExpo. Dessutom följde 3 000 personer seminarier och debatter live via hemsidan.

Det var tjockt av folk framför utställarmontrarna när täckena drogs av från alla Världs-, Europa- och Sverigepremiärerna på eCarExpo.

För första gången fick en mässpublik se konceptbilen Audi A6 Avant e-tron. Det var Europadags för en ovanligt läcker vision av framtidens hållbara elektriska sportbil i form av Polestar O2. Och världens kanske första flygande elbil som ska komma i produktion, kinesiska XPENG 2.

Många fler elbilar premiärvisades. Totalt omkring 20 nyheter presenterades varav 13 rena bilpremiärer. Intresset var därför påtagligt stort från media med över 90 ackrediterade journalister till mässan.

Trots Valborgsmässofirande och vårsol kom 13 545 besökare till eCarExpo för att se, höra och köra allt nytt om elbilar och laddning. Redan fredagens branschdag lockade rekordmånga besökare, totalt 3 780 gästade mässan på branschdagen. Fler än 3 000 personer följde mässan digitalt och sammanlagt 8 500 unika besökare tog del av de olika livestreamade seminarieinslagen, en siffra som kommer att stiga eftersom allt finns att se i efterhand på hemsidan.

För konsumenten betyder eCarExpo en fantastisk möjlighet att skaffa sig djupare kunskap om elbilar, laddning och elbilsägande. Inte minst fick publiken möjlighet att provköra och jämföra marknadens elbilar. Ett 40-tal helt nya elbilar kunde testköras både på en inomhusbana runt Friends Arena och på en slinga i Solnatrafiken.

Därför blev också årets eCarExpo på Friends Arena den bästa elbilsmässan hittills i sin sexåriga historia, ansåg publiken. I en besökarundersökning på eCarExpo under helgen gav 96% av besökarna mässan höga eller mycket höga betyg, och bara tre procent var tveksamma till om man skulle återkomma nästa år.

– Det är aldrig lätt att följa upp en smash hit som 2020 med en lika stark uppföljare, men med uthållighet och ett makalöst innehåll från våra utställare är vi oerhört glada att konstatera att resultatet av årets elbilsmässa är superstarkt, säger Gunnar Dackevall, vd och grundare av eCarExpo.