Helt nya KONA Electric - större och uppgraderad med nya tekniska funktioner. Bild: Hyundai

Svensk premiär för helt nya Hyundai KONA Electric

Helt nya Hyundai KONA Electric har svensk försäljningspremiär och introduceras med konkurrenskraftiga priser.

Andra generationens KONA Electric sätter en ny standard när det gäller både storlek och framtidssäkerhet. Den både uppskalade och uppgraderade modellen är därmed det idealiska valet för progressiva svenska kunder som söker en flexibel el-SUV som kompletterar deras dynamiska livsstil. Designad med framtidssäkerhet i åtanke kommer helt nya KONA Electric att förbli aktuell under hela sin livscykel, tack vare funktioner som Over-The-Air-uppdateringar (OTA) och en utökad klassledande räckvidd på upp till 512 km (WLTP).

Med konsumentens bekvämlighet i fokus erbjuder den nya modellen en rymlig interiör och enastående komfort, vilket säkerställer en fantastisk upplevelse och trygghet både för förare och passagerare. Helt nya KONA Electric har uppgraderats med avancerade teknologier som Vehicle-to-Load, Digital Key 2 Touch och full uppkoppling via Bluelink som ger bästa möjliga användarupplevelse för kunden. Integrationen av dubbla 12,3-tums skärmar, Head-up Display (HUD) och shift-by-wire växlingsväljare framför ratten, ger en engagerande och interaktiv upplevelse för föraren.

Andra generationens KONA Electric är utrustad med nästa nivå av Hyundai Smart Sense ADAS-funktioner. Säkerhetssystem som normalt inte är tillgängliga hos modeller i samma klass och därmed säkerställer att KONA Electric erbjuder högsta nivå av säkerhet och bekvämlighet på vägen.

Tillsammans med ett bagageutrymme på 466/1300 liter (uppfällt/fällt baksäte), en frunk på 27 liter, dragvikt på upp till 750 kg samt taklast på 100 kg är KONA Electric flexibel nog för en mängd olika användningsområden.

Helt nya KONA Electric finns tillgänglig för beställning hos Hyundais auktoriserade återförsäljare från 25 oktober. Den populära SUV:en finns tillgänglig från 474 900 kr för versionen med batteri på 48,4 kWh och 156 hk, samtidigt som KONA Electric med det större 65,4 KWh-batteriet och motor med 217 hk rekommenderas från 514 900 kr.