Bild: Mercedes

Svensk säljstart för kraftfull Mercedes-AMG SL hybrid

Nu lanseras Mercedes-AMG SL 63 S E PERFORMANCE i Sverige. Denna laddhybrid är den mest kraftfulla versionen av SL-modellen någonsin, med en systemeffekt på nästan 800 hästkraft och ett pris som startar från 2,48 miljoner kronor.

Mercedes-AMG SL har länge varit synonymt med kraft och elegans inom roadster-segmentet. Den senaste generationen, som introducerades 2021, bär vidare på detta arv. Mercedes-AMG SL 63 S E PERFORMANCE är en dynamisk fusion av tradition och teknologisk innovation. Med en kombination av en 4-liters V8 dubbelturbomotor och en elektrisk motor levererar denna laddhybrid oslagbara 816 hästkrafter och ett maximalt vridmoment på 1 420 Nm.

Denna prestanda är inte bara imponerande på papper; den översätter sig också till extraordinära köregenskaper. Med en acceleration från 0 till 100 km/h på blott 2,9 sekunder och en toppfart på 317 km/h, är SL 63 S E PERFORMANCE en av de snabbaste roadsterna på marknaden. Denna kraft kombineras med elmotorns snabba respons och linjära effektkurva, vilket resulterar i en körsensation som är svår att jämföra med något annat.

Mercedes har inte bara fokuserat på kraft och hastighet; de har även uppmärksammat effektiviteten. Med en bränsleförbrukning på 7,7 l/100 km är denna bil inte bara kraftfull utan även förhållandevis bränsleeffektiv för sin klass.

Vidare erbjuder SL 63 S E PERFORMANCE omfattande standardutrustning, inklusive aktiv aerodynamik och AMG:s keramiska högprestandabromsar. Bilen kommer även med det stora Premiumpaketet som standard, som inkluderar funktioner som digitala strålkastare och MAGIC VISION CONTROL.

För den som vill ha ännu mer, finns det möjlighet att uppgradera till Premiumpaket PLUS och Burmester high-end 3D surround sound system för en ännu mer personlig och lyxig upplevelse. Denna bil är inte bara en symbol för prestanda utan även en representation av lyx och komfort.