Bild: MINI

Svenska priser för nya elektriska MINI Aceman offentliggjorda

Idag har försäljningen av nya MINI Aceman startat i Sverige, och de svenska priserna för detta senaste tillskott i MINI-familjen har offentliggjorts.

MINI Aceman, som lanserades i april som den tredje medlemmen i den nya MINI-familjen, har en ungdomlig och stark personlighet. Modellen är trogen varumärkets ikoniska design och grundidén om att maximera utrymme på ett kreativt sätt. Den erbjuds endast som elbil och finns i två olika varianter: MINI Aceman E och MINI Aceman SE.

Priserna för MINI Aceman startar från 408.900 kr för Aceman E och 455.900 kr för den kraftfullare Aceman SE. För de som är intresserade av privatleasing erbjuds MINI Aceman E från 4.395 kr/mån och Aceman SE från 4.695 kr/mån. De första leveranserna till svenska kunder är planerade till hösten.

Specifikationer och prestanda

MINI Aceman E är utrustad med ett batteripaket på 42,5 kWh, vilket ger en elektrisk räckvidd på upp till 310 km enligt WLTP. Motorn har en effekt på 135 kW/184 hk och ett vridmoment på 290 Nm, vilket gör att bilen accelererar från 0 till 100 km/h på 7,9 sekunder och når en topphastighet på 160 km/h.

MINI Aceman SE har ett större batteripaket på 54,2 kWh, vilket ger en räckvidd på upp till 406 km enligt WLTP. Denna version har en högre effekt på 160 kW/218 hk och ett vridmoment på 330 Nm, vilket resulterar i en acceleration från 0 till 100 km/h på 7,1 sekunder och en topphastighet på 170 km/h.

Båda modellerna har en maximal laddkapacitet på 11 kW vid AC-laddning. Vid snabbladdning kan Aceman E laddas upp till 75 kW och Aceman SE upp till 95 kW. På en snabbladdningsstation kan batteriet laddas från 10 procent till 80 procent på knappt 30 minuter under optimala förhållanden.

Design och användarupplevelse

Trots sina kompakta yttermått erbjuder MINI Aceman plats för fem bekväma säten. Modellen har en längd på 4,07 meter, en bredd på 1,75 meter och en höjd på 1,5 meter, vilket placerar den mellan MINI Cooper och MINI Countryman i storlek. Den digitala användarupplevelsen har förbättrats med innovativ teknik, och den elektriska drivlinan ger den karakteristiska gokart-känslan som MINI är känd för. Med moderna assistanssystem och en unik design visar MINI vägen mot en helt elektrisk framtid.