ID.5 och ID. Buzz Cargo visas upp på elbilsmässan eCarExpo i Stockholm. Bild: Volkswagen

Sverigepremiär för ID.5 och ID. Buzz Cargo

I år lanserar Volkswagen nya medlemmar i den helt eldrivna ID.-familjen. På elbilsmässan eCarExpo i Stockholm visas ID.5 och ID. Buzz Cargo för första gången upp för den svenska publiken.

Volkswagen Personbilar och Volkswagen Transportbilar har en gemensam monter på eCarExpo som går av stapeln den 29 april – 1 maj på Friends Arena i Stockholm, där de två sistnämnda dagarna är publika dagar.

I montern kan besökarna bekanta sig med den eldrivna ID.-familjen: kompakta ID.3 (Sveriges populäraste elbil 2020), suven ID.4 (Sveriges populäraste elbil 2021, World Car of the Year 2021) och nya suv-coupén ID.5 som får sin publika Sverigepremiär på eCarExpo. Båda versionerna ID.5 Pro Performance och fyrhjulsdrivna ID.5 GTX kommer att finnas på plats. Den svenska lanseringen av ID.5 och ID.5 GTX sker preliminärt till sommaren.

En annan spännande nyhet som också visas upp för första gången i Sverige är den eldrivna transportbilen ID. Buzz Cargo som har ett lastutrymme på 3,9 kubikmeter och en preliminär räckvidd på upp till 425 km. Den moderna och eldrivna tolkningen av ”folkabussen” lanseras under hösten, både som personbilsversionen ID. Buzz och transportbilsversionen ID. Buzz Cargo.

Dessutom kommer nya laddhybriden Multivan eHybrid att finnas i montern. Utöver utställningen erbjuds provkörning av modeller från ID.-familjen och Multivan eHybrid.

Mer information

År 2021 levererade Volkswagen 4,9 miljoner personbilar till kunder i över 150 länder. Volkswagen är ledande importmärke och det största elbilsmärket i Sverige. På den svenska marknaden inregistrerade Volkswagen totalt 37 902 nya personbilar under 2021, vilket gav en marknadsandel på 12,6 procent. Av dessa var 28 procent en helt eldriven bil. Den eldrivna SUV:en ID.4 blev Sveriges populäraste elbil. Bland elbilarna nådde Volkswagen en marknadsandel på 18,7 procent.

Modellerna som marknadsförs täcker de flesta segment på bilmarknaden: ID.3, ID.4, ID.5, T-Cross, Taigo, Golf, Golf Sportscombi, Golf Alltrack, T-Roc, T-Roc Cabriolet, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat Sportscombi, Passat Alltrack, Arteon, Arteon Shooting Brake, Sharan, Touareg, Caddy, Multivan och Amarok.

Volkswagen bedriver ett kontinuerligt arbete med att vidareutveckla tillverkningen av bilar. Elektrisk mobilitet, smart mobilitet och digital omställning av varumärket är de viktigaste strategiska frågorna inför framtiden.