Bild: Wallbox

Tibber och Wallbox skapar framtidens smarta elbilsladdning

I en unik samverkan har Wallbox, en ledande global aktör inom elbilsladdning, och elbolaget Tibber inlett ett samarbete för att förenkla och billiggöra elbilsladdning i Europa. Wallbox laddare kommer nu att integreras med Tibber, vilket markerar ett nytt kapitel i den smarta elbilsladdningens historia.

Samarbetet innebär att alla elbilsägare som använder en Wallbox AC-laddare nu kommer att kunna använda smart laddning via Tibber-appen. Dessutom kommer Wallbox laddare att finnas tillgängliga för köp i Tibber Store.

Robin Palmgren, Sveriges och Norges landchef för Wallbox, uttrycker sin entusiasm för samarbetet: “Wallbox är glada över att samarbeta med Tibber för att kombinera våra intelligenta EV-laddare med deras Tibber-app och erbjuda våra kunder möjligheten att spara pengar på sina energikostnader, samtidigt som de lever mer hållbart.”

Wallbox har identifierat att bilar i genomsnitt står parkerade 96 procent av sin dugliga livstid. Detta erbjuder en optimal möjlighet att utnyttja elprisets svängningar och ladda när elpriset är som lägst. Kombinationen av Wallbox intelligenta hårdvara och Tibbers smarta styrning möjliggör för kunderna att spara pengar och bidra till en ökad andel förnybar energi i systemet.

Tibber-appens smarta laddningsfunktion har varit mycket uppskattad bland användarna, med fyra av fem Tibber-kunder som regelbundet smartladdar sina elbilar. Genom att aktivera smartladdning i Tibber-appen laddas bilen automatiskt till lägsta möjliga pris.

Filip Bertland, Sverigechef på Tibber, säger om samarbetet: “Den nya integrationen med Wallbox utökar valmöjligheterna för våra elbilskunder när de köper en ny laddbox och ger dem även tillgång till ett globalt varumärke med säkra produkter och riktigt snygg design.”

Från och med den 4 juli kan elbilägare integrera sin elbilsladdare från Wallbox i Tibber-appen och börja smartladda. Wallbox bästsäljare Pulsar Max blir dessutom tillgänglig att köpa i Tibber Store.