Bild: STCC

Tobias Brink jagar elektriskt STCC-guld med Tesla Model 3

Svenska racingikonen Tobias Brink är redo att ta STCC-guldet (Scandinavian Touring Car Championship) i en 550-hästars Tesla Model 3. Detta kommer att ske under en historisk säsong då STCC blir det första nationella mästerskapet i världen att bli 100 procent elektriskt.

“Det ska bli galet kul med en ny säsong och framför allt något nytt att hugga tänderna i. En Tesla Model 3 med bakhjulsdrift, massor med effekt, lägre grepp och all kraft tillgänglig när jag vill ha den är precis det en racingförare vill ha och något som kommer bjuda publiken på fantastisk racing,” sa Brink, som kommer att tävla i Assemblins och Ramuddens färger 2023.

Brink, som nästan utmanade förra årets mästare Robert Dahlgren och redan har två STCC-silver och två bronsmedaljer till sitt namn, är redo för den utmaning som den nya elektriska eran för med sig.

“Vi har aldrig stått inför en så utmanande STCC-säsong någonsin där allt är helt nytt för samtliga förare och team. Men mitt sikte är inställt på toppen, vi ställer inte upp för att delta,” tillade Brink.

Assemblin, ett installations- och serviceföretag inom el, värme, sanitet och ventilation, kommer att vara huvudpartner till Brink Motorsport och Tobias Brinks Tesla. Partnerskapet är i linje med Assemblins engagemang för att underlätta samhällets gröna omställning.

Brink Motorsport är nu det första teamet att ha en komplett föraruppställning till STCC 2023. Utöver Brink kommer Hugo Nerman och Jimmy Eriksson också att tävla i teamets Tesla Model 3.

STCC 2023 startar den 3-4 augusti på Drivecenter Arena i Skellefteå. Den nya säsongen markerar inte bara en ny era för STCC, utan också för hela racingvärlden som nu rör sig mot mer hållbara och miljövänliga lösningar.