Bild: Porsche

Tredje generationen Porsche Panamera

Porsche introducerar den tredje generationen av sin sportiga lyxsedan, Panamera, med betydande uppgraderingar i design, digitalisering och prestanda. Den nya Panamera-modellen representerar en perfekt fusion av sportighet och lyx, samtidigt som den erbjuder avancerade digitala funktioner och en ökad effektivitet.

Innovativa Drivlinor och Chassisystem

Kärnan i den nya Panamera är dess kraftfulla drivlinor, inklusive laddhybrider som utgör höjdpunkten i modellserien. Den nya Panamera Turbo E-Hybrid har en imponerande systemeffekt på 680 hk och ett vridmoment på 930 Nm, vilket gör den till ett av de mest dynamiska alternativen i segmentet. Med sitt 25,9 kWh batteri erbjuder den en elektrisk räckvidd på upp till 91 km enligt WLTP-körcykeln.

Förutom den kraftfulla hybridversionen lanseras även Panamera 4 med en optimerad 2,9-liters V6-turbomotor, som nu levererar 353 hk och 500 Nm i vridmoment. Denna modell accelererar från 0-100 km/h på bara 4,8 sekunder.

Förfinad Design och Avancerad Teknik

Den nya Panamera behåller sin karakteristiska silhuett och proportioner, men med en uppdaterad och mer uttrycksfull design. Den nyutvecklade förarmiljön och de avancerade digitala funktionerna förbättrar körglädjen. En stor nyhet är det innovativa fjädringssystemet Porsche Active Ride, som erbjuder en perfekt balans mellan komfort och sportighet. Dessutom är bilen utrustad med tvåkammarluftfjädring och Porsche Active Suspension Management (PASM) för förbättrade köregenskaper.

Digital Integration och Förarupplevelse

Panamera har också fått en uppgradering av sitt digitala ekosystem. Porsche Communication Management (PCM) integrerar nu användarens egna digitala ekosystem, vilket ger nya interaktionsmöjligheter med bilen. Tillägget av nya assistanssystem och en förarcentrerad interiör höjer körupplevelsen till nya höjder.

Exceptionell Prestanda och Komfort

Med sin nya design och tekniska uppgraderingar, erbjuder Panamera en exceptionell kombination av prestanda och komfort. Den innovativa tekniken bakom Porsche Active Ride och den uppdaterade drivlinan gör att Panamera står ut som en av de mest dynamiska och effektiva sedanerna i sitt segment.

Tillgänglighet och Prissättning

Nya Porsche Panamera är nu tillgänglig för beställning, med Panamera 4 som startar från 1 190 000 kr och Panamera Turbo E-Hybrid från 2 090 000 kr. Ytterligare tre effektiva E-Hybrid-drivlinor kommer att lanseras under 2024, vilket utökar utbudet av Panamera-modeller ytterligare.

Den nya generationen av Porsche Panamera är inte bara en uppvisning av märkets ingenjörskonst och designförmåga, utan även ett tydligt steg mot framtiden för sportiga lyxsedaner. Med sina många innovationer och förbättringar är nya Panamera redo att fortsätta dominera sin klass.