Bild: Trek

Trek introducerar Marlin+, en Elektrisk Mountainbike

Cykeltillverkaren Trek har lanserat Marlin+, en helt ny elektrisk mountainbike designad för en bred användargrupp. Med denna lansering, avser företaget att göra terrängcykling tillgänglig för såväl hälsoinriktade användare som de som söker en mångsidig pendelcykel. Marlin+ bygger på Treks redan populära Marlin-serie, men inkluderar nu en intuitiv Bosch-motor för extra drivkraft.

Den nya Marlin+ skiljer sig från Treks tidigare elektriska mountainbikes genom att den har ett lägre pris, vilket gör det möjligt för fler att uppleva det bästa av både Trek och Bosch. Breda 2,6-tums däck och genomgående axlar bidrar till cykelns grepp och manövrerbarhet, medan en 120 mm gaffel jämnar ut knöliga terrängvägar.

Kärnan i Marlin+ är den nya Bosch Active Line Plus-motorn, som erbjuder ett vridmoment på 50 Nm. Motorn drivs av ett 400 Wh Bosch CompactTube-batteri, och erbjuder upp till fyra timmars assisterad körning. För den som önskar ytterligare räckvidd kan en extra 250 Wh Bosch PowerMore-batteri läggas till, för 60 % extra assistanstid.

Boschs nya Purion 200-display och fjärrkontroll bidrar till en enklare körupplevelse genom att enbart visa nödvändig information och därmed minska distraktioner. Cyklisten kan fokusera helt på vägen eller stigen framför sig, då AUTO-läget intuitivt anpassar motorns kraft efter terräng och omgivningsförhållanden.

Förutom att vara en kompetent terrängcykel, är Marlin+ också designad för att vara mångsidig nog för daglig pendling och nöjesfärder. Cykeln har fästen för pakethållare, skärmar och cykelstöd, vilket gör det möjligt att anpassa den efter olika användningsområden.

Marlin+ finns nu tillgänglig hos utvalda Trek-återförsäljare. För mer information, besök Treks officiella hemsida.

Med lanseringen av Marlin+ tar Trek ytterligare ett steg mot att demokratisera tillgången till högkvalitativa, elektriska mountainbikes, och stärker därmed sin position som en ledande aktör inom denna snabbt växande marknadssektor.