Kia EV6 GT - potentiell World Performance Car, och Kia Niro - potentiell World Car of the Year. Bild: Kia

Två Kia-modeller i topp tre-finalister för World Car Awards 2023

Kia Niro och Kia EV6 GT har valts ut som topp tre-finalister i två kategorier för World Car Awards 2023. Kia Niro har nominerats till priset World Car of the Year, medan Kia EV6 GT har utsetts till finalist i kategorin World Performance Car.

World Car Awards består av en jury med 100 internationella motorjournalister från 32 länder, som bedömer bilmodeller från olika tillverkare. Kia Niro har utsetts som en av tre finalister för priset World Car of the Year och har lovordats för sin mångsidighet, användarvänlighet och tekniska innovationer, inklusive tre elektrifierade drivlinor. Om Kia Niro vinner priset skulle det vara en ytterligare utmärkelse för Kia, som tidigare vann priset World Car of the Year med Kia Telluride 2020.

Kia EV6 GT tävlar i kategorin World Performance Car som en av tre finalister. Prestandacrossovern kombinerar imponerande kraftresurser, 585 hästkrafter och 740 Nm i maximalt vridmoment, stort batteri och 800-volts ultrasnabbladdning. Kia EV6, som EV6 GT är baserad på, har redan tagit emot två ansedda utmärkelser, inklusive Årets Bil i Europa 2022 och North American Utility Vehicle of the Year 2023.

Vinnarna av World Car Awards 2023 kommer att tillkännages vid en prisceremoni på New York International Auto Show, som sänds live den 5 april 2023. Det återstår att se om Kia Niro eller Kia EV6 GT går hem med en av de prestigefyllda priserna.