Bild: Volkswagen

Unik konceptbil från Volkswagen visas upp på svensk elbilsmässa

För första gången på svensk mark: I samband med elbilsmässan eCarExpo i Stockholm, 3-5 februari, visar Volkswagen upp konceptbilen ID. LIFE för småbilssegmentet.

Volkswagen planerar att lansera en mindre instegsmodell från den eldrivna ID.-familjen under 2025. ID. LIFE är märkets vision om nästa generation kompakta bilar, som ger en föraning om den digitala tekniken, designen och den innovativa interiören i en helt eldriven stadsbil.ID. LIFE hade världspremiär på bilsalongen IAA MOBILITY i München i september 2021 och gör nu sitt första besök i Sverige.

– Med en elbil i småbilssegmentet gör vi elektrisk mobilitet tillgänglig för ännu fler människor med extra fokus på unga målgrupper. För morgondagens kunder handlar det inte bara om rörlighet, utan ännu mer om vad du kan uppleva med bilen. ID. LIFE ger en spännande inblick i vår väg framåt och vi är glada att nu kunna visa upp denna unika studie för den svenska publiken, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

eCarExpo i Stockholm är Nordens största elbilsmässa och arrangeras i Friends Arena, 3-5 februari, där 3 februari är en branschdag och 4-5 februari är publikdagar.Utöver ID. LIFE kommer även familjesuven ID.4 (Sveriges mest registrerade elbil både 2021 och 2022), eldrivna folkabussen ID. Buzz och transportbilsversionen ID. Buzz Cargo samt elsuvcoupén ID.5 att presenteras i Volkswagens monter. Dessutom kommer ID.4, ID. Buzz och ID. Buzz Cargo att erbjudas för provkörning under mässan.