Stora nyheter väntar på eCarExpo på Friends Arena, Audi A6 Avant e-tron concept får publik världspremiär och Polestar O2 får Europapremiär.

Världspremiär för Audi A6 Avant e-tron concept och Europapremiär för Polestar O2 på eCarExpo

Stora nyheter väntar publiken under eCarExpo på Friends Arena kommande helg. Det är nu klart att Audi A6 Avant e-tron concept får publik världspremiär på elbilsmässan. Även Polestar tar med sig en konceptbil och bjuder på Europapremiären för Polestar O2.

För första gången i Europa visar Volvo/Geelys elektriska prestandamärke Polestar sin senaste konceptbil, den hyllade elektriska roadstern Polestar O2. Bilen finns på elbilsmässan eCarExpo i Friends Arena i Stockholm den 29 april–1 maj.

Konceptbilen som premiärvisades i Los Angeles i mars 2022 är företagets vision för hur elektriska sportbilar kan se ut i framtiden.

– Polestar O2 är vår vision för framtidens sportbil där vi förenar den härliga känslan av att köra öppet med elbilens fördelar. Den är ett smakprov på vad Polestar kan designa och konstruera tack vare det kunnande och den teknik vi har i företaget”, säger Maximilian Missoni, Polestars designchef som själv finns på plats för att för att täcka av konceptbilen på Friends Arena.

Missoni ska även delta i ett nyinsatt bransch- och presseminarium på eCarExpo fredag 29/4 kl 9.00 om hur det nya konceptet flyttar fram Polestars ambitioner inom design, hållbarhet och innovation. Han utfrågas där av den kände motorjournalisten Håkan Matson. Det är en av programpunkterna i eCarExpos stora debatt- och seminarieprogram för bil- och laddbransch på fredagen och konsumenter under helgen. Här och på mässan får besökaren svar på allt om att köpa, äga och ladda elbilar.

Även Audi skräller på eCarExpo genom att välja elbilsmässan för sin publika världspremiär av kombimodellen Audi A6 Avant e-tron concept. Med upp till 70 mils räckvidd och laddningskapacitet på upp till 270 kW är det en spännande mässnyhet för alla elbilsspekulanter som efterfrågat en eldriven kombi. Den kommande produktionsbilen kommer att ha upp till 90–95 % gemensamt med konceptbilen.

– Vi är väldigt glada och stolta över att kunna bjuda på en premiärvisning under eCarExpo. Elbilsmässan är en perfekt plats för att sondera utbudet på marknaden.  Audi har ett brett elbilsprogram och Audi Q4 e-tron är redan vår mest sålda modell i Sverige. Med nya A6 Avant e-tron räknar vi med att attrahera alla familjer som längtat efter en eldriven kombi, säger Jörgen Wedefelt, chef Audi Sverige.

Audi bjuder även in till pressmöte i sin monter om A6 Avant e-tron concept, fredag 29/4 kl 11.30. Polestar håller sitt pressmöte om Polestar O2 i sin monter kl 11.00.

Utöver världs- och Europapremiärerna och ett tiotal fler modellnyheter kan besökarna testköra och jämföra ett 40-tal elbilar på en inomhusbana och utomhus i trafiken runt Friends Arena.

– Med utställarrekord och två så heta elbilspremiärer och rejält många modellnyheter kan vi lova att årets eCarExpo blir den mest fulladdade och sevärda elbilsmässan i Sverige någonsin. Vi är spända på att se om det ska bli ett nytt publikrekord i Valborgshelgen, säger Gunnar Dackevall, vd och grundare av eCarExpo, som nu är inne på sitt sjätte år.