Bild: Volkswagen

Världspremiär för nya Volkswagen Passat Sportscombi

Volkswagen avslöjar nu för första gången den nionde generationen av sin framgångsrika modell, Passat Sportscombi, en bil som kombinerar kraftfull, aerodynamisk design med spjutspetsteknik och kvalitet. Med fokus på ökad elektrisk räckvidd och modern teknik, lovar detta nya tillskott att revolutionera vägarna. Här är vad vi vet hittills:

Tradition Möter Framtid

Det nya tillskottet markerar en milstolpe då det är exakt 50 år sedan den första Passaten lanserades. Med över 34 miljoner sålda enheter globalt, är Passat den näst mest populära Volkswagen-modellen, och har varit en stadig närvaro på den svenska marknaden sedan 1973.

Den nya Passat kommer att göra sin debut på IAA Mobility i München mellan 5:e och 9:e september 2023, och planeras att lanseras som en mångsidig Sportscombi-version under det första kvartalet 2024.

Nya Dimensioner och Design

Designen av den nya Passaten håller sig trogen till sina rötter samtidigt som den anpassar sig till den moderna eran med mer skulpturala ytor, dynamiska linjer och större dimensioner. Bilen har nu ett 50 mm längre axelavstånd och en ökad total längd och bredd, vilket erbjuder mer dynamiska proportioner utan att ändra höjden.

Interiör: En Fusion av Stil och Funktion

Interiören har genomgått en fullständig omvandling med en överlägsen kombination av stil, funktionalitet och progressiv teknik. Den nya infotainmentsystemgenerationen (MIB4) erbjuder en intuitiv användarupplevelse som är utformad för att möta Volkswagens förars önskemål. Dessutom erbjuder den nya modellen generösa utrymmen och högklassiga material, som ökar både kvaliteten och komforten.

Banbrytande Teknik

Den nionde generationen av Passat bygger på den senaste utvecklingen av den modulära plattformen MQB evo. Den nya adaptiva chassiregleringen DCC Pro erbjuder en perfekt balans mellan dynamik och komfort, vilket sätter en ny standard i mellanklassen.

Innovativa Drivlinor

I linje med den globala övergången till grönare alternativ, introducerar Volkswagen två nya laddhybrider och en mildhybrid, med imponerande systemeffekter och räckvidd på upp till 100 km på enbart elektricitet. Dessutom kommer den nya Passaten med en uppsjö av turbobensin- och turbodieselmotoralternativ, och kommer att erbjuda olika 4MOTION fyrhjulsdriftsversioner på den svenska marknaden.

Assisterad Parkering och Moderna Hjälpmedel

Nya Passat Sportscombi introducerar ett utvidgat utbud av moderna assistanssystem, inklusive avancerade parkeringshjälpsystem som gör det möjligt för föraren att styra in och ut ur parkeringsfickor med hjälp av en smartphone.

Detta är bara början på vad som utlovas vara en ny era för Passat. Med sin blandning av tradition och innovation ser Volkswagen ut att fortsätta sin framgångsrika bana med detta nya tillskott till Passat-familjen. För mer information, håll ögonen öppna för uppdateringar i samband med försäljningsstarten senare i höst.