De första detaljbilderna på nya ID.7 GTX. Bild: Volkswagen

Världspremiär för Volkswagen ID.7 GTX

I en banbrytande utveckling har Volkswagen släppt de första bilderna på den kommande ID.7 GTX, flaggskeppet i deras eldrivna ID.-familj.

I en banbrytande utveckling har Volkswagen släppt de första bilderna på den kommande ID.7 GTX, flaggskeppet i deras eldrivna ID.-familj. Denna modell är tänkt att vara en längre sträcka från det vanliga med ökad effekt och fyrhjulsdrift. Den mest sportiga versionen av denna högprestandamodell kommer att ha sin världspremiär i slutet av sommaren på bilsalongen IAA Mobility i München.

Volkswagen introducerade först ID.7 för tre veckor sedan, och dess sportiga bror ID.7 GTX är den tredje modellen i ID.-serien efter ID.4 och ID.5 att ha en GTX-version. Volkswagen förklarar att GTX står för elektrisk mobilitet och intelligent sportighet.

Utrustad med den senaste generationens eldrivna teknik för ID.-familjen, dubbla elmotorer och fyrhjulsdrift, skiljer sig ID.7 GTX från mängden med sin sportiga design. Bilen kommer att avtäckas på IAA Mobility i München, ett evenemang som äger rum mellan den 5-10 september 2023.

Interiördesignen av ID.7 GTX präglas av röda GTX-kontrastsömmar på sätena, instrumentpanelen och dörrarna, vilket framhäver dess sportiga natur. Exteriört framträder modellen med blanksvarta element, ett svartlackat tak och mörktonade rutor, vilket ger den ett kraftfullt och distinkt utseende.

En viktig aspekt av ID.7 GTX är dess kördynamikhanterare. Precis som för tidigare GTX-versioner av ID.4 och ID.5, är denna egenutvecklade mjukvara från Volkswagen ansvarig för intelligent styrning av fyrhjulsdriften med dubbla motorer. Dess huvudmål är att uppnå en optimal balans mellan effektivitet, dynamik och körsäkerhet.

Förutom drivlinan kontrollerar kördynamikhanteraren även broms-, styr- och chassiregleringssystem, baserat på vald körprofil. Dessutom har bilens chassi och styrning förbättrats kraftigt inom ramen för Volkswagens MEB-elbilsplattform, vilket ger föraren möjlighet att välja mellan olika körlägen, från komfort till sportighet.

Volkswagen introducerade GTX som ett begrepp för deras högprestanda eldrivna modeller för två år sedan. Dessa bilar kombinerar elektrisk mobilitet, hållbarhet och intelligent sportighet. Den sportiga designen förstärker GTX-versionernas unika karaktär och igenkänningsvärde.

Volkswagen har noterat att ID.7 GTX för närvarande är en prototyp nära serietillverkning och att bilen ännu inte är tillgänglig