Med ID.7 tar Volkswagen nästa steg i sin elbilsoffensiv. Bild: Volkswagen

Världspremiär för Volkswagen ID.7

 

Volkswagen avtäcker sin senaste elbil, ID.7, som är avsedd för den övre mellanklassen och har en imponerande räckvidd på upp till 700 km (WLTP). Med en kombination av effektiv drivlina, rymlig kupé och premiumteknik är ID.7 ett bekvämt flaggskepp som utökar ID.-familjen till ett nytt segment.

ID.7 är nästan fem meter lång och är den första helt eldrivna modellen för den övre mellanklassen från Volkswagen. Den nya eldriften och den utmärkta aerodynamiken gör att bilen har en längre räckvidd än tidigare modeller. ID.7 är också den första Volkswagen-modellen med ett nytt och mer kundorienterat display- och manövreringskoncept, vilket innefattar en 38 cm (15″) stor infotainmentdisplay och ett Head-up-Display med förstärkt verklighet (AR).

För att erbjuda hög åkkomfort finns en ny luftkonditionering, Climatronic-säten med massagefunktion och ett panoramasoltak med dimbart smart glas. Lanseringen av ID.7 är planerad till fjärde kvartalet 2023 i Europa och Kina, med Nordamerika följande år.

Världspremiären ägde rum i Stockholm den 17 april, vilket understryker Sveriges betydelse som en viktig marknad för elbilar. Med sitt ambitiösa mål att erbjuda det bredaste utbudet av elbilar av alla tillverkare i Europa fram till 2026 och att nå en andel elbilar på 80 procent i Europa 2030, tar Volkswagen stora steg inom elbilsmarknaden. Från och med 2033 kommer Volkswagen endast att tillverka elbilar i Europa.

ID.7 tar ID.-familjen till en ny nivå genom att erbjuda en eldriven långfärdsbil i den övre mellanklassen med innovativ teknik och högkvalitativ design. Den nya modellen är en del av Volkswagens accelererade elbilsoffensiv, med tio nya eldrivna modeller som planeras lanseras fram till 2026.