Nya Tiguan i kamouflerad version håller på att slutföra sina tester. Bild: Volkswagen

Volkswagen avslöjar detaljer om nya Tiguan

Volkswagen ger oss en titt på den tredje generationen av deras storsäljande modell, Tiguan, som kommer med nyskapande teknologi och en elektrisk räckvidd på upp till 100 kilometer. Den förväntas finnas tillgänglig på marknaden under 2024.

Nyutvecklingen av Tiguans modulära plattform, MQB evo, innefattar en ny generation av laddhybrider, en förbättrad aktiv chassireglering och en förstklassig interiörkvalitet. Tredje generationen av Tiguan kommer att innehålla HD Matrix-strålkastare, vilket gör den till en av de första bilarna i sin klass att erbjuda denna premiumteknik.

Interiören har fått en ny utformning och inkluderar en ny förarplats och infotainmentsystem. Funktioner som navigation, musik och klimatisering visas på en skärm med en bildskärmsdiagonal på upp till 38 cm och kan anpassas individuellt. Nyutvecklade säten, effektiv ljudisolering och ett tillval för ett nytt “akustikpaket” ska ge förstklassig ljudkomfort.

Tiguan kommer framöver endast att erbjudas med en automatväxellåda (DSG) och kommer att vara utrustad med en elektroniskt styrt chassi för ökad komfort och dynamik. Den kommer att erbjuda olika drivningstyper, inklusive turbodiesel (TDI), turbo bensin (TSI), mildhybrid-turbo bensin (eTSI) och laddhybridsystem (eHybrid).

Förutom förbättringar i teknik och komfort kommer nya Tiguan också att erbjuda mer utrymme, med en ökning av bagageutrymmesvolymen med 33 liter till 648 liter.

Mer information och detaljer om Tiguan och dess egenskaper kommer att avslöjas vid världspremiären under hösten 2023.