Bild: STCC

Volkswagen ID.3: Elektrisk kraft i STCC 2024

Under öppningsdagen av Custom Motor Show på Elmiamässan i Jönköping blev Volkswagen ID.3, den första färdigbyggda tävlingsbilen för STCC-säsongen 2024, avtäckt inför en förväntansfull publik. Denna händelse markerar en betydande milstolpe i motorsportens övergång till elektrifiering och framhäver Volkswagen ID.3:s ställning inom den täta konkurrensen i STCC.

Micke Bern, vd för STCC, uttalade sig entusiastiskt om tillägget av Volkswagen ID.3 till startfältet. Med anslutningen till Tesla Model 3, CUPRA Born och BMW i4, framstår STCC 2024 som ett starkt och relevant forum för de senaste elektriska bilmodellerna. Volkswagen ID.3, en av världens mest sålda elektriska bilmodeller, är inte bara en symbol för företagets framgångar inom elektrisk mobilitet, utan även för deras tidigare framgångar i STCC, med totalt tre förartitlar och 38 tävlingssegrar.

Tre Volkswagen ID.3-tävlingsbilar, byggda av EPWR, kommer att tävla i STCC 2024. De exakta teamen och förarna planeras att avslöjas under våren, vilket skapar stor förväntan bland fansen. Bilen är utrustad med en elmotor som genererar 550 hästkrafter och representerar en ny era av högpresterande elektrisk racing. En nyckelaspekt av Volkswagen ID.3:s deltagande i STCC är användningen av Atlas Copcos klimatsmarta energilagringssystem ZenergiZe. Detta system, som laddas med grön energi, fungerar helt utan generatorer, koldioxidutsläpp och buller, vilket starkt understryker racingvärldens alltmer fokuserade inställning till hållbarhet.

Förutom den spännande avslöjandet av Volkswagen ID.3, gör även den nya Göteborgsbanan sin digitala premiär under Custom Motor Show, vilket ger en ytterligare dimension till detta elektrifierade och innovativa evenemang. Med dessa framsteg bevisar STCC och dess deltagare sitt engagemang för en grönare framtid, både på och utanför racingbanan.

Elmiamässan, som sträcker sig från den 29 mars till den 1 april, erbjuder därmed inte bara en första titt på framtida tävlingsbilar som Volkswagen ID.3, utan är också en plattform för att visa upp de teknologiska framstegen och miljöansvaret som blir allt mer centralt i motorsportindustrin. Volkswagen ID.3 i STCC 2024 symboliserar en spännande riktning mot en mer hållbar och teknologiskt avancerad racingframtid.