Bild: Volkswagen

Volkswagen ID.4 elbilsetta även i november

Hittills i år, januari-november, har Volkswagen registrerat 6 074 nya exemplar av ID.4, vilket gör den till den mest registrerade elbilen på den svenska marknaden. Inför slutspurten på året har ID.4 ett försprång på 934 bilar till tvåan. Detta enligt statistik från BIL Sweden.

– ID.4 och fyrhjulsdrivna ID.4 GTX går verkligen hem hos de svenska bilköparna, vilket vi naturligtvis är väldigt glada och stolta över, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Under hösten har ID.4 dessutom seglat upp som den mest registrerade Volkswagen-modellen på årsbasis.

– Omställningen till eldrift är i full gång och vi ser ett särskilt stort intresse från företag. Orderingången för ID.4 är fortsatt mycket stark och det är glädjande att vi har god tillgång på produktion för vår marknad. När vi summerar året kan en elbil mycket väl bli vår mest registrerade modell, det skulle i så fall vara historiskt, fortsätter Sten Forsberg.

Den eldrivna ID.-familjen växer nu med ytterligare modeller. I november öppnades orderböckerna för SUV-coupén ID.5 och den fyrhjulsdrivna versionen ID.5 GTX. Dessutom går det nu att förboka den eldrivna “Folkabussen” ID. Buzz och transportbilsversionen ID. Buzz Cargo. Dessa nya ID.-modeller lanseras under 2022.Sten Forsberg ser dock ett litet orosmoln för fortsatt framgång för elbilarna.

– Höga elpriser riskerar utan tvekan att bromsa den positiva trenden mot allt fler elbilar. Sverige måste säkerställa god tillgång på CO2-neutral el, men även till rimliga priser för konsumenterna, säger han.