Nya Volkswagen ID.7 får högsta betyg i Euro NCAP:s säkerhetstester. Bild: Volkswagen

Volkswagen ID.7: Fem stjärnor i Euro NCAP

Volkswagen ID.7, den senaste tillskottet på den svenska elbilsmarknaden, har imponerat med att få det prestigefyllda betyget fem stjärnor i Euro NCAP:s säkerhetstester för 2023. Denna prestation placerar ID.7 i toppen av de säkraste bilmodellerna för året, vilket bekräftar Volkswagens engagemang för högsta säkerhetsstandarder i sina eldrivna fordon.

ID.7 lyckades framstående inom alla kategorier av Euro NCAP:s utvärdering, inklusive passagerarskydd för både vuxna och barn. Därtill erhöll den höga poäng för sitt skydd av oskyddade trafikanter som fotgängare och cyklister, samt imponerade med sina standardmonterade förarassistanssystem.

I bedömningen av ”Passagerarskydd för vuxna” nådde ID.7 hela 95 procent av den högsta möjliga poängen, och presterade likaså starkt inom ”Passagerarskydd för barn” med 88 procent. För ”Skydd för oskyddade trafikanter” uppnådde bilen 83 procent, medan förarassistanssystemen fick 80 procent. Dessa resultat bidrog till det sammanlagda femstjärniga betyget.

Viktiga förarassistanssystem i ID.7 Pro inkluderar bland annat inbromsning vid mötande fordon, uppmärksamhetsvarnare, adaptiv farthållare, körfälts- och filbytesassistent, nödbromsassistent med fotgängar- och cyklistövervakning, backkamera, vägmärkesdetektering och parkeringssensorer. Under förförsäljnings- och lanseringsperioden ingår även ytterligare assistanssystem som Travel Assist, Park Assist Plus och Area View.

Dessutom är ID.7 utrustad med trafikvarningssystemet Car2X, som möjliggör kommunikation med andra fordon och trafikinfrastruktur för att varna om lokala faror.

Euro NCAP:s sammanfattning av ID.7:s testresultat hyllar bilens övergripande prestanda inom krocksäkerhet och dess förmåga att inte bara skydda sina egna passagerare utan även andra trafikanter.

Euro NCAP, som funnits sedan 1997, är en oberoende testorganisation som sätter standarden för säkerhetsnivån hos nya bilar i Europa. De senaste årens skärpta testprocedurer och krav har höjt ribban för förarassistanssystem och passiv säkerhet, vilket ID.7 framgångsrikt har klarat.

För mer information om testet, besök www.euroncap.com.