Kamouflerad version av den kommande elbilen ID.7 Tourer. Bild: Volkswagen

Volkswagen ID.7 Tourer avtäckt – en ny era av elektriska kombibilar

Volkswagen bjuder på en första titt av den helt eldrivna ID.7 Tourer, deras toppmodell i kombiversion som bär på ett arv av över 60 år i branschen. Denna första elektriska kombi av märket markerar en ny milstolpe för Volkswagen och väntas nå Europa år 2024.

ID.7 Tourer kombinerar traditionell praktisk design med den senaste elektriska teknologin, vilket speglas i dess rymlighet, effektivitet och komfort. Dess aerodynamiska design, med ett imponerande lågt cd-värde på 0,24, står för en av de viktigaste faktorerna i dess höga energieffektivitet och räckvidd.

Den spännande förhandsvisningen presenterar fortfarande ID.7 Tourer i kamouflage, men ger en klar fingervisning om en elegant och kraftfull design som ligger i linje med ID.-familjens estetik. Volkswagen har valt en unik kamouflering som både reflekterar ID.7:s flerskiktslackering, först presenterad i Las Vegas vid CES, och inkluderar QR-koder som smidigt integreras i designen.

Den innovativa MEB-plattformen från Volkswagen-koncernen ligger till grund för denna nya karossform, vilket tillåter optimal användning av bilens interna utrymmen tack vare korta överhäng och ett långt axelavstånd. Resultatet är en kombi som erbjuder ett bagageutrymme på upp till 545 liter med fem passagerare och upp till 1 714 liter vid nedfällt baksäte, allt samtidigt som passagerarutrymmet förblir rymligt och komfortabelt.

Förväntningarna är höga på att denna kombi, tillverkad i Emden-fabriken, kommer att följa i fotspåren av ID.4 som den andra MEB-baserade modellen producerad i anläggningsstaden. ID.7 Tourer är inte bara en konceptbil som är på gränsen till serietillverkning, utan också en symbol för Volkswagens framtidssatsning inom elektrisk mobilitet, som kombinerar deras historiska styrka i att skapa praktiska fordon med framtidens krav på hållbarhet.