Bild: Volkswagen

Volkswagen lanserar ID.3 och ID.7 i GTX-version

Volkswagen expanderar sitt utbud av sportiga elbilar med dubbel världspremiären av ID.3 GTX och ID.7 GTX Tourer. Dessa nya tillägg i den helt eldrivna ID.-familjen representerar ett signifikant steg framåt i utvecklingen av elektrisk mobilitet.

ID.3 GTX, som nu introduceras i två versioner inklusive en toppmodell ID.3 GTX Performance, erbjuder bakhjulsdrift och är designad som en kompakt sportbil. Med Volkswagens mest kraftfulla elektriska drivlina levererar ID.3 GTX hög prestanda, vilket speglas i såväl dess dynamiska köregenskaper som i dess utformning. Kai Grünitz, medlem i Volkswagens ledningsgrupp, jämför ID.3 GTX Performance med den legendariska Golf GTI Clubsport, vilket understryker den sportiga naturen hos denna nya elbil.

Designmässigt skiljer sig ID.3 GTX från andra modeller i serien med sin unika exteriör, inklusive en GTX-specifik front med svart luftintag i bikakedesign och karakteristiska ljuselement. Interiören är lika distinkt, med topsportstolar och röda dekorsömmar som accentuerar bilens sportiga karaktär. Dessutom kommer ID.3 GTX Performance med en adaptiv chassireglering, DCC.

ID.7 GTX Tourer tar steget längre genom att kombinera rymligheten hos en stor kombi med prestandan hos en sportbil. Utformad med fyrhjulsdrift och dubbla motorer, blir den den starkaste Volkswagen-kombin hittills. Grünitz beskriver ID.7 GTX Tourer som en pionjär för en ny typ av sportig mobilitet, där kraften från elmotorerna omedelbart levereras.

Designen för ID.7 GTX Tourer följer samma mönster som ID.3 GTX, med särskiljande exteriördetaljer och en inredning som erbjuder en unik kombination av komfort och prestanda. Interiören är lika förfinad med uppvärmbara stolar med GTX-inskrifter, röda passpoaler och en multifunktionsratt med röda sömmar.

Både ID.3 GTX och ID.7 GTX Tourer kommer att vara tillgängliga för beställning under sommaren, med ytterligare information och specifikationer som presenteras vid den tiden. Denna lansering markerar en spännande tid för Volkswagen och för elbilsmarknaden som helhet, då dessa nya modeller erbjuder en kombination av prestanda, design och miljömedvetenhet som är svår att matcha. Volkswagens engagemang i elektrisk mobilitet och sportig design går tydligt fram med dessa nya GTX-modeller, vilket bekräftar deras position som en av de ledande tillverkarna av elbilar.