När svenska bilköpare väljer bil är det Volkswagen som gäller. För fjärde månaden i rad toppar märket nu statistiken för nybilsregistreringar.

Volkswagen Sverige-etta för fjärde månaden i rad

Trenden fortsätter – när svenska bilköpare får säga sitt är det Volkswagen som gäller. För fjärde månaden i rad toppar märket nu statistiken för nybilsregistreringar.

När nybilsregistreringarna för juli presenterades visade det sig att den svenska bilmarknaden backat jämfört med motsvarande period 2020 – och en förklaring till det tros vara de förändrade styrmedel som införts gällande förmånsbilar med start 1 juli.För Volkswagens del fortsätter den positiva trenden. Det är nu fjärde månaden i rad som bilmärket toppar listan över nyregistreringar. Redan när det skedde för andra månaden i rad så var det en historisk händelse, som alltså nu förstärkts ytterligare.

Under juli månad inregistrerades 2 210 nya Volkswagen personbilar (juli 2020: 3 015 bilar), vilket ger en marknadsandel på 13,2 procent (juli 2020: 13,3 procent). För perioden januari-juli är motsvarande siffra 24 812 bilar (jan-juli 2020: 20 654 bilar) respektive 13,1 procent (jan-juli 2020: 13,9 procent). Detta enligt statistik från BIL Sweden.

ID.4 fortsätter att hålla ställningarna som Sveriges klart mest populära elbil med 3 655 registrerade bilar under perioden januari-juli. ID.3 har där en femteplats med 1 798 bilar under samma period.

– Det är glädjande att konstatera att våra eldrivna ID.-modeller fortsätter att ha en så stark position på marknaden och detta innan det har börjat registreras några volymer av fyrhjulsdrivna ID.4 GTX, som vi har noterat ett stort intresse för, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.